radashin
Član
Muka živa kad se okasni...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Боли те уво - сад си барем добро ослоњен на земљу, не мож' да се преврнеш с' трактором.Stružu. To jest klize sada
Napravi ram pozadi...Bogami, gotovo je bilo u jednom trenutku. Blagi pad s desna, naišao na neki pesak, plug ode u Kinu. Kad sam naišao sledeću brazdu poče zadnji levi točak da poleće! Jedva sam se nekako iskobeljao
Moj otac ima tu filozofiju. Poore rano i loše (tvrdo, suvo). Posle se nabije i izbije trava kao da nije ni orano.Stara navika ostalo od imt lepo dok je toplo sve poradim sta me zabole za travu hoce rasti ili nece, zima mi kad gledam a ne da radim po blatu i zimi, jednom orao za svetu četku umak se upisao nisam ne mogu da se nakanem iz tople kabine, blato proklizava ukljucuj blokadu a u rezervoaru vir sisa gorivo ko dete mleko posle jos dva dana pranja ribanje dvoriste i masina jebo posao
Jeste, jeste. Kod gornje vratine je u parceli iznad skinuta zemlja i nasipan kamen (za pravljenje hale), samo nije nasut skroz do mene. Pa se tu zadržava voda.08sale82
jel to bese strnjika?
jel kaljavo u gornjoj vratini?
Nemojte potceniti ni moć kiše da sabije zemlju. Kod strnjike je sve golišavo pa pljusak bije direktno u zemlju, kod prekrivenih njiva usevom je taj efekat slabiji. A od letos je bilo lepih pljuskova, samo ko hoće pošteno to da kaže da l' je bilo ili nije...Nije to zbog tanjiranja jer mi tanjiramo za pšenicu već 20+godina.Čini mi se da je glavni krivac kombajn jer je u žetvi tlo bilo mekše nego što je uobičajeno usled dosta padavina i došlo je do zbijanja zemlje pa je sada normalno da ide teže nego obično.Još da dodam, tamo gde su strništa zapaljena da li namerno ili slučajno oranje ide još teže i izvaljuju se televizori čak i sada.