Oranje

Ја сам проле године у ова доба био фаулиран, па сам орао по највећем мразу, а како ми се чини изгледа ћу опет ићи на клупу за фаулиране.
Kod tebe to kao nasledno...ja jos u prevozu...

Kod tebe to kao nasledno...ja jos u prevozu...
Ма, е више ми пун очин ово је страшно јбт па ко зна који пут сам фаулиран. Сад ишао до ковида кажу тек од 17х примају са симптимима, е јбм ти срећу сада се и ту заказује.

А и ти баш "убодеш" право време, к'о прстом у... око, када да се разбољеваш. Ал' само ти прво "среди то", а биће времена да урадиш пос'о.

Ма зло као да стоји иза ћошка и вреба ме када највише посла имам да ме клепи по ушима. Али одради ће се јбш орање ако се не бели, а и ове године азот скуп па да заоремо мало природног азота. 😁

Gledam mnogi muce muku sa skidanjem farbe i rdje sa dasaka.Ja obrnem jedan hektar i one se sijaju kao ogledalo.Valjda takva zemlja,pa brzo skine.

Таква земља, моји на Косову никада даске на плугу нису мазали стојао под ведрим небом и одма у бразду. После пар кругова даске као полиране.

И Матић има пратњу - онај мали керић.
Драле, зар ти ниси био фаулиран већ од ковида 19? Могуће да си се прехладио...

Zahvat je 4×40, ide lepo ali ću da mu smanjim na 4×35.
Imam dva kerića kobasičara i terijera koji se čuje da laje na snimku.

И Матић има пратњу - онај мали керић.
Драле, зар ти ниси био фаулиран већ од ковида 19? Могуће да си се прехладио...
Ево сада ћу да видим стигао сам у ковид амбуланту. Температура расте из сата у сат, а зглобови и глава ме боле онако мучки. И ка сњ надам да је нека прехлада јача или сезонски грип.

Kad sam ovde napisao da sam 30.10. uradio duboko oranje onda su mi neki ovde odgovorili da sam poranio i da sam trebao sacekati. Msl da nisam pogresio. Tada se strnjiste bas rasipalo i nekako sam uzorao 25cm. To sada ne mora da se radi zatvaranje brazde jer i ono sto je bilo krupno prslo od ovih kisa. A tek od nekog mraza bice to taman kako treba. Ovo ne diram do proleca kad vidim da se lepo prosusilo pa da predjem 1 setvospremacem bar 20 dana pre setve. Meni se cini da sam dobro izabrao kad cu da uradim oranje. Sve je bilo i suvo tamo da je i traktor ostao cist.

Pale prve brazde za ovu sezonu. Ujedno da nastelujem plugove na ovom traktoru. Hoce malo da zalepi na predpluznjacima ali nista strasno.
879dca9c95d6bdb0754c8faf595bfa08.jpg
2ca6e3ce9da074ec42662813bb259f19.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Kad sam ovde napisao da sam 30.10. uradio duboko oranje onda su mi neki ovde odgovorili da sam poranio i da sam trebao sacekati. Msl da nisam pogresio. Tada se strnjiste bas rasipalo i nekako sam uzorao 25cm. To sada ne mora da se radi zatvaranje brazde jer i ono sto je bilo krupno prslo od ovih kisa. A tek od nekog mraza bice to taman kako treba. Ovo ne diram do proleca kad vidim da se lepo prosusilo pa da predjem 1 setvospremacem bar 20 dana pre setve. Meni se cini da sam dobro izabrao kad cu da uradim oranje. Sve je bilo i suvo tamo da je i traktor ostao cist.
Da si uzorao 30.09. ni tad ne bi bilo rano...

Ево сада ћу да видим стигао сам у ковид амбуланту. Температура расте из сата у сат, а зглобови и глава ме боле онако мучки. И ка сњ надам да је нека прехлада јача или сезонски грип.
Dobio poruku za 3 vakcinu.Reko ajd da izvadim antitela,a ona visoka.Tako da sam imao izgleda koronu pre 3-4 nedelje a da to ni neznam😳

Nazad
Vrh