Oranje

Sledi borba neprestana, jedna pred kaljuganje!

6a7303ca89466ea384d8f7204a1b6dd5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Mirkoni90 haha istina ziva,ja sam 15 zetona uzeo zimus kad sam zavrsio prvo nisu hteli da me puste u perionici i na kraju benzinska pumpa ima perionicu ja odem onu boli ribica dal cu da ostavim 10kila blata cisto primer i da mi 15 zetona pa me gleda sta to perem..a ja direktno iz njive samo sam otkacio plug kuci i pravac grad

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ја данас окрен'о четири ланца стрњике у коју после комбајна није улазило ништа друго осим прскалице. Пишу људи на форуму да се лепо ради, па рекох - да и ја искористим леп дан. Да вам кажем, ја нисам очекивао да је толико "тоњаво". Мислим ОК се ради, не могу да се пожалим, плуг не вади "артефакте", ал' сам био у ребусу шта не радим добро, кад ми је прва плужна глава вазда вадила некакве сјајне "шаранчиће", какве можете да видите на Кирајевој фотки ту изнад. Само прва то ради и ради какогод ја подешавао плуг. И онда, после десетак заустављања и подешавања плуга, мало фрустрација, скапирам - то ја у претходном проходу утабам точковима трактора оно што у следећемо проходу окрене прва плужна глава и избаци вишепоменуте "шаранчиће". Да сам знао колико је влажно, радио бих пар дана касније, али... Четири ланца мање...

Није до погрешног подешавања нити моје процене да ли је овако или онако правилно подешено, већ до влаге у земљи, која је била већа него што сам очекивао и толика да се не бих упутио да орем, да сам знао. Довољно је било влажно да трактор фино утаба свој траг и то влажно утабано се покаже на орању.

Имам још неко кукурузиште да окренем. Био сам на њиви поподне да разбацам мало "петнаестице" и нешто се двоумим да ли да орем у понедељак или да оставим још који дан дуже. Мислим, лепо је што није суво и тврдо, ал' ако већ нема неког кијамета у изгледу, можда ћу још мало да сачекам.

pre ovih kisa sam probao da orem jecmiste(dve godine za redom jecam),samonikli oko 40cm visine sigurno i ajde probacu bez tanjiranja,oko 10 brazdi sam uradio ono je ziva katastrofa,odustao sam....istanjirao,pala kisa i danas orao ide odlicno...onih 10 brazdi cu opet na prolece da uzorem

Nazad
Vrh