Oranje

Nisam jos nikad skidao ali postoji neka tecnost za skidanje farbe. Naravno nemam to pa cu sa onom zicanom cetkom sto ide na brusilicu.

Imam drugara koji svake godine posle zavrsene sezone ne maze daske nego onako usijane ofarba. Kaze da se izuzetno lako skidaju u oranju.

Ja sam na Vogel noot plugu imao nesto kao foliju sa farbom na daskama. Špaklom načeo kraj folije i u komadu sam je skinuo sa daske. Posle par krugova su se daske sijale a ni tada nisu lepile. Inače ima kolega Cici različitih vrsta zemlje pa i onih koje skidaju i farbu sa daske i dasku sa pluga i blatobrane sa traktora... Pu, pu, daleko bilo al sećam se davnih slika sa napunjenim blatobranima. Naravno, jedva čekamo video sa Pumom u oranju.

Скид за боју у фарбари узмеш није скупо , а разбија како скида фарбу. За пар минута фарба се сва подклобучи и шпахлом скидаш из зезанције.

Moje su premazane antirostom jer su zarđale strašno, uglačaće se kada krene oranje a inače daske i ostale uglačane delove nakon oranja prefarbam osnovnom nitro farbom i ćao.

Danas smo kompletirali plug tj. stavili 5. glavu koja je jos nova. Zadnji put je plug bio van supe u jesen 2017 godine ali izgleda da ce ove jeseni morati da radi. Preveliko je blato za podrivac i gruber za sada.

yQl8YB3.jpg
Jel tako da je Puma lepša od NH ,tj Case od NH ?!

Maticu jel pomože antirost nešto, ja sam isto prešao antirostom i pobelele su... ali nešto sumnjan u to

Rodiću iskreno ne znam.Pobelele su, nisam to nikada radio a probao sam čisto onako pa ću videti da li ima nekog efekta.

Скид за боју у фарбари узмеш није скупо , а разбија како скида фарбу. За пар минута фарба се сва подклобучи и шпахлом скидаш из зезанције.
Tako nesto sam i ja koristio kad smo uzeli plug, poput gela je,cim se nanese na boju skida je špakla kao od šale.

Tako nešto koriste YT restauratori starog alata. Ne znam kako se zove sredstvo (nije ni bitno jer je strano tj. nema ga kod nas u farbarama) ali je kao neki tečni gel i nanose ga na staru farbu četkicom, a potom se farba potklobuči i skidaju je špahlom ili nekim gribljim četkama.

Nazad
Vrh