Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I koliko sadnica moze da stane na 1 h ? Tj. ima malo vishe, dva lanca zemlje...
Gledao sam na youtubu onog lika sto je zasadio orahe u 2004 god. Negde kod Pozarevca, al nisam siguran.. Kaze da mu svako drvo u petoj godini daje po jedan ipo kilogram oraha... Pa u kojoj godini kalemljeni orasi dostizu punu rodnost ?!?
I po vama, koliko para treba da se zavrsi jedan h pod orasima ?!? Znaci, sadnice, djubrivo...
I na koji razmak bi ste ih vi sadili? Znaci samo za plod. Na nekih 1m ili malo vishe bih ih kratio.. Ovo su planovi tek za 2014.godinu..
Hvala svima na odgovorima, unapred.
1. Svaki zasadjeni kalem, bilo koji da je, prosta je racunica ako sadis npr. na 12 m x 10 m = zauzece 12 kvadrata. Pa racunaj!
2. Evo, i ja sam zasadio 25 oraha bas te 2004 godine, sve moguce radnje sam radio, prorodili su posle 7 godina, neznatno. Ove godine je mraz, a kasnije susa ucinila svoje, da je komad jedan ostao. Napominjem da sam orahe kupio u institutu u Cacku.
3. Da se ja pitam, sadio bih ih na 12 x 10 metara razmak. Drugo, ne savetujem da se krati noseca grana, rezaces ih kasnije one koje izadju kao ramene. Raspitaj se malo bolje o tome da li prekracivati kalem!
prilazem sliku kako je to izgledalo prosle godine u julu-avgustu