OLT plugovi

Znam da je "slavonac" radjen po ferguson licenci. Ostali plugovi su vjerovetno radjeni u suradnji s IMT-om ili nekim domacim samo sto su u OLT-u gledali 3 koraka unaprijed pa su njihovi plugovi ubrzo dobili dvodjelne daske, metalne deflektore, spanere na daskama, povoljniji polozaj raonika i daske za bolje zaoravanje...

U zadnje vrijeme su imali neku suradnju s rabewerkom sto se tice plugova okretaca.

Na njemu su ista radna tjela kao i na slavoncu a po pitanju rame vjerujem da je to OLT izmisljotina. U to doba nije bilo ne znam ja kakvih plugova. Sve je to islo na isti kalup vise-manje

Ferguson je imao slican plug pa je moguce da je i kopija tog pluga posto su vec kopirali slavonca...

EDIT:

Evo, nasao sam i sliku. Ferguson 66 je naziv ovog pluga

1888192_2_l.jpg

Znam da je "slavonac" radjen po ferguson licenci. Ostali plugovi su vjerovetno radjeni u suradnji s IMT-om ili nekim domacim samo sto su u OLT-u gledali 3 koraka unaprijed pa su njihovi plugovi ubrzo dobili dvodjelne daske, metalne deflektore, spanere na daskama, povoljniji polozaj raonika i daske za bolje zaoravanje...

U zadnje vrijeme su imali neku suradnju s rabewerkom sto se tice plugova okretaca.
Kod mene na Slavoncu imaju 2 plocice. Na jednoj pise OLT a na Drugoj IMT. Ne znam ko mu je kum, a ko tata:haha:
Slavonca kod nas i ne hvale nesto posebno, a moje misljenje je da to nije los plug. Bez deflektora i pera zaorava sasvim solidno a i lako se vuce

Zanima me dali se nesto dobija kada se zamene mesta na plugu na slici sam oznacuo jedno sa crnom a drugo sa crvenom strelicom tako sto se crvena nadje na mestu crne strelice inace slika je od nekog naseg clana pozajmio sam jer se lepo vidi zadnji deo pluga nadam se da nece da zameri na pozajmici slike
attachment.php

Kod mene na Slavoncu imaju 2 plocice. Na jednoj pise OLT a na Drugoj IMT. Ne znam ko mu je kum, a ko tata:haha:
Slavonca kod nas i ne hvale nesto posebno, a moje misljenje je da to nije los plug. Bez deflektora i pera zaorava sasvim solidno a i lako se vuce

To su prve serije kao i IMT-kverneland zitne sijacice. Kasnije ih je OLT preuzeo i poceo proizvodnju a IMT se okrenuo drugim stvarima.

Zanima me dali se nesto dobija kada se zamene mesta na plugu na slici sam oznacuo jedno sa crnom a drugo sa crvenom strelicom tako sto se crvena nadje na mestu crne strelice inace slika je od nekog naseg clana pozajmio sam jer se lepo vidi zadnji deo pluga nadam se da nece da zameri na pozajmici slike
attachment.php

Ako te dobro razumijem, ti bi rasirio plug da bude vece "colaze"? Moze se to i tako odraditi. Rastavi ga i vidjet ces sta i kako trebas uraditi.

To su prve serije kao i IMT-kverneland zitne sijacice. Kasnije ih je OLT preuzeo i poceo proizvodnju a IMT se okrenuo drugim stvarima.

Ako te dobro razumijem, ti bi rasirio plug da bude vece "colaze"? Moze se to i tako odraditi. Rastavi ga i vidjet ces sta i kako trebas uraditi.
ne zelim da ga rasirim na ovoj slici je valjda fabricki raspored svih delova kako treba da bude kod mene je suprotno noga (nosac glave) je stavlje ka unutra ono sto pokazuje crna streluca a sa crvenom sto je oznaceno ide u sredinu dali je tako smanjen zahvat plgu

attachment.php

Kolega sta zelis da uradis sa slavoncem??? Radio sam ih dosta pa ih znam u prste... Zelis da ga suzis????? Prebacivanjem toga ces doboti nesto mani zahvat ali ce biti podlozniji cepanju tih klinova sto drze glavu...

Kolega sta zelis da uradis sa slavoncem??? Radio sam ih dosta pa ih znam u prste... Zelis da ga suzis????? Prebacivanjem toga ces doboti nesto mani zahvat ali ce biti podlozniji cepanju tih klinova sto drze glavu...
Zelim da ga dovedem u ispravno stanje da oru kako treba neko je vec radio prepravke na njemu valjda ga je suzio i nisam baš zadovoljan kako se ore njime treba da mu odradim remont evo kako izgleda
attachment.php
ne cepa klinove jer ga je neko zavario odozgo i dali mu paše nesto od nekog imt pluga ili moram sve oltovo da mu stavljam

Izvinite, umoran sam... Da ovo sto opisujes je suzavanje zahvata pluga na 10". Tvornicki zahvat slavonca je 12"

Izvinite, umoran sam... Da ovo sto opisujes je suzavanje zahvata pluga na 10". Tvornicki zahvat slavonca je 12"
Nema problema kolega sve je u redu sporazumecemo se kako treba znam kako je biti umoran tezak je ovaj naš posao .stavo sam sliku kako moj izgleda sad i u kakvom je stanju ::sramota::

Zelim da ga dovedem u ispravno stanje da oru kako treba neko je vec radio prepravke na njemu valjda ga je suzio i nisam baš zadovoljan kako se ore njime treba da mu odradim remont evo kako izgleda
attachment.php
ne cepa klinove jer ga je neko zavario odozgo i dali mu paše nesto od nekog imt pluga ili moram sve oltovo da mu stavljam
Da se ukljucim posto sam remontovao X slavonaca i alkara.
Na ovoj slici vidimo da je suzavan plug,manji zahvat,da su daske od pluga OLT Pto2 kao i raonici.
Ovaj plug da bi radio kao sat treba mu drugo vratilo(osovina)rucica,daske,raonici i da se vrati na 12 coli jel sa orginalnim daskama se jako lako vuce,sa ovim daskama i na 10 coli traktor oce da zapinje.

- - - - - - - - - -

[TABLE="class: fieldset, width: 100%"]
[TR]
[TD]
jpg.gif
Fotografija-0682.jpg (93.0 kB)
jpg.gif
Fotografija-0683.jpg (96.1 kB)[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Danas napravio ručku na mom alkaru dosadili mi ovi šrafovi odvrći zavći, ovako sa ručkom je mnogo lakše
Poznat mi plug,kao da sam ga negde video:osmeh:mozda na sajmu u frankfurtu na majci

- - - - - - - - - -

Koje su karakteristike pluga olt sremac?
Jeste mator post ali da napisem mozda nekog bude zanimalo.
Olt Sremac,12 coli plug,postoji varijanta,visoki,niski,kratki,dugacki,ram OLT izmisljotina,glave,daske,raonici.... kopirane IMT sraf na sraf.

Zanima me ciju licencu koristi Olt sto se tice plugova?
Bobo vecinu napisao,Fergusonova licenca u startu,Alkar slavonac-ferguson glave na OLT ramu,ram OLT smislio,slavonac OLT proizvodio za IMT kao sto je Lemind proizvodio tanjirace i drljace za IMT pa zato imaju dve plocice,kasnije IMT krenuo sa sopstvenom proizvodnjom plugova i deo proizvodnje ustupio Lemindu da rade za njih.Ostali OLT plugovi kopije bez licence i saradnja s IMT-om i BNT-om.

Po kvalitetu materijala koji se ugradjivao na plugove OLT spada u sam vrh bivse Juge.

- - - - - - - - - -

Jel nisu plugovi od gvozdja,kakav je to od LIM-a ? :osmeh:
Special Edition

@mirko015 Ma da zapinje nebi bilo strašno ponekad nece ni da idu u zemlju mnogo puta mi je došlo da isecm kad dođem kuci od oranja na ovom mom plugu treba ozbiljan remont . ovako treba da izgleda sa onim što si mi rekao da se treba izmeniti
dpvdj7.jpg
ovu sliku našao na netu možda je i nekog kolege sa sajta.

Mirko: pogledaj sliku sto sam postavio (ako se vidi, javljaju mi da postoji problem s slikama koje postavljam) od ferguson pluga, model 66. Rama 90% kao alkarova tako da nije olt izmisljotina ipak...

Ako nema slike, upisi u google ferguson 66 plough i na slikama ces ga naci ofarbanog u crveno ;)

@mirko015 Ma da zapinje nebi bilo strašno ponekad nece ni da idu u zemlju mnogo puta mi je došlo da isecm kad dođem kuci od oranja na ovom mom plugu treba ozbiljan remont . ovako treba da izgleda sa onim što si mi rekao da se treba izmeniti
dpvdj7.jpg
ovu sliku našao na netu možda je i nekog kolege sa sajta.
Slika mi takodje nesto poznata,ovo izgleda moje dvoriste:sta::osmeh:
s1i6pu.jpg
15hbb5c.jpg

- - - - - - - - - -

A u majcinu opet plug od LIM-a ? :sta:
Opet special edition,marka je to:osmeh:poznata samo u odabranim krugovima:haha:

- - - - - - - - - -

Mirko: pogledaj sliku sto sam postavio (ako se vidi, javljaju mi da postoji problem s slikama koje postavljam) od ferguson pluga, model 66. Rama 90% kao alkarova tako da nije olt izmisljotina ipak...

Ako nema slike, upisi u google ferguson 66 plough i na slikama ces ga naci ofarbanog u crveno ;)
Video sam sliku,ma ja se zezam kad kazem OLT izmisljotina,kad smo mi sta znali smisliti,sve je to neka kopija bez licence,malo nesto prepravljeno,promenjeno cisto da ne bude isto.Kao sto je i IMT plug kopija rama Landsberg pluga,mislis da su nekad kupili licencu.

Nazad
Vrh