Ograđivanje voćnjaka

posto hocu da ogradim skoro kupljeni vocnjak komsije se " digle" i traze da uvucem po pola metra.radi se o vocnjicima sa obe strane.jedan zapusten,komsija kosi travu od 1 m kada treba da kupi sljive jednom godisnje.grane vocaka prelaze na moju parcelu.drugi komsija frezira do granice. ja kosim travu na kratko. u opstini mi nadlezna sluzba rekla da mogu da stavim ogradu na samu granicu, s tim da su svi elemnti o ograde na mojoj strani.ima u jednom pravilniku za te stvari jasno napisano.
ja to kazem komsijama, jedan veli ako ne uvucem ogradu tuzice me. sad cu traziti pismeni stav opstine i nacelnika.
 
Kad sam ogradjivao voce i meni su tako pricali da moram da povucem ogradu 1m u moje. Ja izvedem geometar postavimo kolcice dokle je moje i samo za debljinu kolcica sam povukao ogradu u moje i to je sve nekih 5cm. Kad neko dodje da gleda samo mu prstom pokazem dokle je kolac i ne objasnjavam puno. Ogradu sam podigao od bagremovih stubova i bagremovog drveta kovanog popreko izaslo mi za dzabe ne racunajuci svoj rad samo sam eksere kupio. Bice i slika zavejane ograde, ne znaci mi kao odbrana od zeceva ali od srna svakako znac jer su mi sve cacanske lepotice unistili srndacii,u zadnje vreme nema bas puno zeceva tako da mi pletena zica nije potrebna.
 
ima u jednom pravilniku za te stvari jasno napisano.
Ако наиђеш на одредбу из тог правилника молим те пренеси нам шта тачно пише, баш ме занима.

Што се тиче комшија, не слушај их него ради по свом.
 
Ево једно искуство од летос које иде у прилог не замерању с' комшијама. По оној врућини избио неки пожар у једној шумици и запуштеном "ничијем" воћњаку. Одмах су алармирани ватрогасци ал' дог су они дошли комшије већ напуниле прскалице, атомизере, цистерне и изашли да гасе. Ја не живим у близини па сам сазнао неколико дана касније. Да се упалио мој воћњак питање је да ли би комшије, љути због ограде, гасили мој или чекали да спрече ширење ватре на свој воћњак?
Још се ја расправљам са осигуравачем који нуди осигурање од града, грома и пожара а мени треба и од животиња, нових болести и ретких инсеката.
 
i ja sam uvek za pristojan i fer odnos sa svima pa i sa komsijama.ali ima sve svoje granice. nakon sto sam angazovao geomtra da iskolci pareclu, pocele su odmah psovke i pljuvanja.kao da ne mozemo darazgovaramo ako je neki problem. ovom jednom komsiji su grane sljive dobro usle u moju parcelu i problem mu je kako da kupi svoje sljive.na pitanje sta on a kaze sto je dozvolio da su grane vocki na tudjoj parceli : pa, sljive su 40 godina stare-lapidarni odgovor. ovaj drugi, imamo vocke na istom odstojanjo od granice, isad ja ako uvucem preblizu sam ogradi, grane ce za koju godinu da predju preko ograde.

trazicu zvanicni stav opstine i konstltovati se sa advokatom.kad se pocne popustati onda nema kraja tome.poceli su "iza ledja" i da uklanjaju i pomeraju kolje.postoi moguscnost , tajvih primera vec ima u susedstvu, vlasnik izadje u susret komsiji, uvuce ogradu a ovaj posle ogradi svoju parcelu i ovaj prvi ostaje "kratak".
 
Mislim da je tema otisla na drugu stranu.Al kad smo vec dosli dovde,da kazem i ja nesto.Medja je granica,zamisljena LINIJA izmedju dva parcele razlicitih vlasnika.Kakvo uvlacenje,kakvi bakraci.Kao sto mnogi napisase,onaj ko postavlja ogradu udara kolje sa svoje strane te zamisljene linije,a baskije i perdu po toj liniji(ili zicu).Sto se tice komsijskih grana ista je stvar:sve sto prelazi na vasu stranu pripada vama,a ne komsiji.
Ja generalno imam ok komsije(rodjake),i s'obzirom da je tu bilo dosta starog voca koje je bilo oko medje uvek smo pitali jedni druge da li mozemo da isecemo grane koje nam smetaju,i uvek je odgovor bio "naravno".Za toliko niko nece ni propasti ni procvetati,a postovanje je osnova svega.
 
a sto se tice stubova,zasto mora da budu betonski stubovi kada to kosta 550 din po kom.zasto ne moze profilne cevi od 5/4 sa 2.5mm zidom to kosta 680 din od 6 metara a od jednog mozes napraviti 2 komada i jos malo ti ostane,a one parcade mozes zavariti pa koristiti za naslon.ja sam spremio dosad 150 kom stobova tako upola cene
a dali neko ima broj telefona gde je najjeftinije zica za ogradu posto meni treba oko 1 km

Treba da ogradim plac oko vikendice i hteo bih da prođem što jeftinije. Metalne cevi 5/4 od 2mm nisam našao ispod 1020 dinara za šipku od 6 metara. Da li neko zna gde ima da se kupe jeftinije?
 
Na koliko postavljati ukosnike kod betonskih stuova? Jel dovoljno na svakih deset?
Da li može umesto toga da se svaki deseti ubetonira?
 
Gusto ti je to kod mene na 170 m imam samo 2 komada,oni su ti više da žicu koju španuješ i zatežeš da ne bude predugačka jer teže je manipulirati njome kada je jako predugačka.
Možeš i ne moraš betonirati više ti je važnije da ti stupovi koji su kosi dobro podupru glavni koji ti je centrala za zatezanje.
 
Najjeftinija ograda...

Pozdrav forumaši...

NAJJEFTINIJU OGRADU NA SVETU MOZETE KUPITI NA OVAJ BROJ TELEFONA... 0641915710

To je izuzetno jaka plastična mreža.

Dovoljno jaka da nema šanse da je pokidate golim rukama.

Dovoljno JEFTINA da ogradite 30 ili 45 metara za 2000dinara!!!

EVO KOPIRACU OGLAS PA SAMI PROCENITE...
______________________
ODLIČNA I JEFTINA
- JAKA PLASTIČNA MREZA ZA PREGRADJIVANJE RAZNIH PROSTORA, OGRADJIVANJE GRADILIŠTA, PLACEVA, PRAVLJENJE BOKSOVA ZA ŽIVOTINJE. . .

Mreža je izuzetno jaka. Nije pletena nego livena od plastike otporne na uv zračenje što joj produžava vek trajanja.

JEDNA ROLNA JE 18€ ili 2000 dinara.
JEDNA ROLNA JE 60m2
(visine 4m, dužine 15m )

MOZE DA SE SEČE NA ŽELJENU DIMENZIJU I NE PARA SE!

-> ako sečete na visinu 2 metra dobijate 30m ograde,

-> ako sečete na visinu 1,3 metra dobijate 45m ograde. . .

Veoma je laka i jednostavna za upotrebu.

Veličina okca je 3 x 3cm

Nisu nove ali su kao nove. Nigde nisu oštećene i u potpunosti su funkcionalne!

Šaljem brzom poštom, plaćanje po dogovoru. . . Kontakt 0641915710

7w2m.jpg


6xxl.jpg
 
Poslednja izmena:
Pozdrav,doslo vreme i za ogradjivanje.Stubove imam,samo mi fali zica.E sad da li neko zna cenu farmerskog pletiva ili ko ga prodaje pa da se raspitam.
 
MA znam ja za to na guglu,nego reko da neko ne zna nekoga ko to povoljno prodaje.Pletena zica je oko 60-70din m2,tako da se farmer pletivo ne isplati.
 
zavrsio sam kalupe za stubove , napravio sam ih od drveta, koliko sam cuo treba ih premazati preradjenim uljem ,da li ih treba mazati pre svakog livenja betona ili samo jednom ?
beton planiram 3:1 ali nisam siguran kolilo sme da bude tecan,tj.koliko vode odptilike da sipam i da li da dodam pesak sa sljunkom ili ne ?
 
Da odgovorim sam sebi :osmeh: drvene kalupe sam premazivao uljem svako 2-3 livenje i nisam imao problema sa skidanjem kalupa.
A sad imam jos jedno pitanje , prilikom ukopavanja betonskih stubova , da li je doboljno oko njih nabiti rastresitu zemlju ili mozda bolje recni pesak , kako je neko ranije spominjao ?
 
Racunao sam za stubove od 110x8x8cm , koje cu sad postavljati za KPK, dve armature fi6mm, izadju me oko 90din komad. Stim da sam armaturu placao dosta jeftinje, dok ovi na 2,5m ce preci 300din kom , sa 4 sipke armature..
 
Nazad
Vrh