Odg: skotnost

Ali ovo je stari zecan 3 god a ona 3 meseca neznam sto bi se nje plasi :haha:

Nije mali broj u leglu zato sto je prvo kocenje,izdrzace al nisi trebo zato sto joj je prvi put, odvoj ih 25-27 dana.

Pozdrav narode, jedan problem koji sam jutros zateko u kunicarniku zenka koja je trebala da se koti 9 marta jutros nasao u gnezdu nesto nalik malom zecicu velicine oraha ima kao vratic i glavu ali je telo loptasto dali je to pobacaj rep je kao upisan i kao da je malo krvav gnezdo nije pripremala uopste a primetio sam jedno dva dana slabo jede sta da radim dalje dali ce da izbaci jos toga ili dali ce da se mozda koti dal je moguce da se koti pre nedelju dana kad da je ponovo pustim na parenje ili da je pripremam za serpu

pikasodejan
Imao sam ja isti slucaj sa zecicom verovatno je pobacila zbog stresa,neka odmori 2,3 dana pa je pusti na parenje tako sam ja uradio i posle je sve bilo ok :cao:

Ok brale tako cu i da uradim zao mi je da je bacim u serpu,prosle kocenje dala je 9 kom i lepo ih odhranila

Zecica mi je okotila mrtve,i pokusao sam treci dan nakon toga da je parim ali zekan naskace al se ne okrece.onda sam pokusaovao uzastopno svaki dan ali ista prica .ima li neko neki savet?
i koji je dan (nakon kocenja mrtvih) najbolje za parenje?
da nije problem mozda u muzjaku posto ima 5 meseci? rasa-novozelandski beli

Zecica mu se mora podic,ako ona sjedi moze on tuc do prekosutra.A pustas ju 3 dan ako ne onda svaki sljedeci.Ako i onda nece par dana joj daji lista persina.

alexa100 je napisao(la):
Zecica mi je okotila mrtve,i pokusao sam treci dan nakon toga da je parim ali zekan naskace al se ne okrece.onda sam pokusaovao uzastopno svaki dan ali ista prica .ima li neko neki savet?
i koji je dan (nakon kocenja mrtvih) najbolje za parenje?
da nije problem mozda u muzjaku posto ima 5 meseci? rasa-novozelandski beli
Imao sam dva slučaja da mladi nisu preživjeli,kod jedne prvo koćenje a kod druge -promjena kunićarnika pet dana prije okotnje.
U oba slučaja su naparene isti dan tj navečer-uspješno!
Ono treći dan nakon okotnje ponovno upariti ja shvaćam kao; u prva tri dana je najlakše upariti
A ovo sa slamom od mužjaka mi se čini zanimljivo,bravo!!

Ili moze izmet muzjaka , to uvijek pali jer osjeti miris i za dan dva se sigurno pari ako moze pocne da luci hormone.

Žećo. Ovo sa promenom kunićarnika i uginuće deluje zanimljivo. Meni je prošlog meseca otišlo celo leglo 8 kom. u jednom danu, tačnije u par sati. A imali su sedam dana. Nisam razmišljao o tome, ali sada kada čitam tvoj slučaj možda ime neke veze. Ja nisam premeštao male u drugi kunićarnik, već sam ceo kavez premeštao sa jednog na drugo mesto, doduše u istoj prostoriji. Hteo sam da ih udaljim od vrata zbog zime. Sve dotle su bili super. dali je to možda bio razlog da ženka bude uznemirena i prestane da ih doji?

alfaomeganb
Vrlo vjerojatno da ih je zbog toga prestala dojiti.Ja sam premještao ženku pet dana prije okota.

Vrlo verovatno. Inače ona spada u ženke čije ja male diram od prvog dana . Prikupim, popravim gnezdo, prebrojim. Nikada nije bio problem.

Ne bi trebalo to da bude problem.I ja jednom puta sam napravio tako i nije bilo nikakav problem.Ja jednom sam ih prefrlio cak u drugi kavez a mali su imale 4 dana i takodje nije bilo problem.

@ alfaomeganb jel to prvi put da ti se ta zecica koti??

Ne to joj je bilo treće koćenje. Od tada okotila se ponovo. Devet komada. Jedno je izvuka iz gnezda verovatno na sisi,a ostali su ok i sada im je 15 dana. Evo ih. danas fotografisani. Majka im je parena uspešno na treći dan od koćenja uspešno.

Danas pokušao da parim na14-ti dan i kao što se vidi od toga nema ništa. Trebalo bi da je skotna 11-ti dan.

Super su ti mali zekani :) :D
Znaci paris ih 3 dan nakon kocenja
Ja imam jednu zecicu i treba da se koti u nedelja (13-3-2011),parena je so crni zec,pa nakon kocenja hocu da je sparim sa sarac,ako ona primi muzjaka to ce biti uspesno, ako nece da ga primi mora cu da pocekam jos nekoliko dana pa onda o5 :D :)
Pozz

Nije pravilo. Sasvim mlade prvi drugi put neparim na treći. Samo ako okoti jedno dva tri komada. I kada dva puta ponovim i dobro se okote napravim pauzu.

Ja mojim zecicama dok su skotne dajem sve sto sam im davao i kad nisu bile skotne samo u vecim kolicinama a to je uglavnom raznovrsna hrana.Veliki pozdrav

Nazad
Vrh