Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

010614-1320.jpg

010614-1323001.jpg

Malo smo porasli :osmeh:

crni tekir jel su preziveli tvoji zecevi ove poplave? Haha Ivane, to i ja kazem, vidi im se sudbina u pozadini :haha: Al ne svima, prodao sam juce ovu belu zenkicu i jednog muzjaka od zelenih.

Dobro je pa nisu vrućine, meni od 2 legla ostalo samo 2 komada. Nedelju dana su stari.

Drugu iz SU i meni se desio haos. Da li su bile vrucine ili promene vremena, doduse i zenke su se prvi put okotile, bez razloga skoce po malima i pogaze ih, uopste nemaju osecaja, a isto tako kopaju po kotilici, nervozne. Pa mali lete vazduh. 21 mali od 2 zenke svi mrtvi.

To su novi hajkomi pa cu morati imati stpljenja za njih

Jeste, ovo mi je treci put da radim tu kombinaciju, prethodna dva sam bio zadovoljan.
Pario sam i jednu panonku za novozelandskim, nemam mog muzjaka, a nisam hteo da idem do komsije po ovom vremenu, videcu kako ce se to pokazati.
Znam da je bilo dosta davno, ali kako ti se pokazala kombinacija panon i novozelandski? Ja sam takodje hteo to da probam, jel se secas mozda?

Pozdrav, da li odvajate mužjake i ženke dok se tove (mislim do 3-3,5 mj.)? Mali su mješanci, majka hajkom, otac panonac.
Hvala na svakom odgovoru!

Imam 2 zecice i jednog zeca od maticnih, zecice vuku na kalifornijske, a zec je crn, mesanac orijasa i ovnolikog. Kakve ti imas? :)

Pozdrav,danas mi se okotila zecica u zicanom kavezu(za koju nisam ni znao da je skotna)u prisustvu zekana,koji nije dirao leglo.Zecicu i male sam prebacio u odvojeni kavez sa puno sena i slame.Primetio sam da je prekrivala malisane senom i da je uzimala seno ustima i nesto"gradila".Ima 6 komada,jaki su po mojoj proceni.Kakve li su sanse da prezive,jer nisam znao ni da imam zekana u kavezu,jer sam kupio sve zenke,ali promakao jedan muzjak.
Primetio sam da se sprema jos jedna zecica,koja je odvojena,za okot.Gura slamu,cupa dlaku i vidi se da je uznemirena.Verovatno ce nocas da se okoti.Nadam se da zna neko sta bih jos trebao da uradim,ali ja mislim da sam ispunio sve uslove.

Ja imam mesance,Pre 22 godine uzeosam 17.cistih rasa i poceo sa ukrstanjem svi sa svim.Dobijao sam razlicite rezultate sto se tice prirasta,ali ja uzivam u sarolikosti boja na tome sam najvise radio.Nazalost ne radim vec par godina pa sam morao da smanjim maticno stado.Sada imam 8.zenki i 3.muzjaka pa konbimujem.Mozes pogledati slike koje sam postavio u EKOZEKA pocetna,
pod temu Moj kunicarnik ides na / moje cerge / Mozes i ovde ici dole na Korisni linkovi vezani za kunicarstvo strana 2.Dionoko /sajt koji je postavio Pajko/

Nazad
Vrh