Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

To parče nečega je posteljica. Možda će se još kotiti, ženku treba ostaviti na miru kad se koti, a ne dosađivati joj.

Ok,kazem prvo joj je bilo,a i nama,nemamo iskustva,a plus smo bili nestrpljivi,ali vise nijedno nije okotila,
samo mi cudno da li je moguce da je samo to jedno okotila

Vec druga zenka 3-4 dana posle okota zgazi gnezdo i mladunce. Normalno se okoti, doji, pa posle zgazi gnezdo.
Obe zenke su vec 3 puta bez problema podigle potomke. Sta ih je snaslo?!

Da im se ne mota pacov ili neka druga stetocina oko kaveza? Ja sam imao problem sa njima, jedva sam ih se resio.
Takodje oce i kerovi lutalice da prave problem, ako si negde u divljini kao ja onda i lisice, jazavci, sakali ...

Da im se ne mota pacov ili neka druga stetocina oko kaveza? Ja sam imao problem sa njima, jedva sam ih se resio.
Takodje oce i kerovi lutalice da prave problem, ako si negde u divljini kao ja onda i lisice, jazavci, sakali ...

U pravu si, misevi su se uvukli u prostoriju sa kunicima. Postavio sam lepak i za nekih sat vremena 3 misa su se upecala. Jeli moguce da zbog njih unistavaju potomke?

Ako ih uznemire onda moguce, sve zavisi kakve su zenke. Ja sam imao jednu koja se valjda bojala pacova ili sta vec, kad se on mota oko kaveza ona skloni uvek jednog ili dva zecica valjda se uspanici, ali samo kad su jako mali, posle ih ne dira. Dobro proveri ispod dlake u kotilici da li ima neka rupa, jer progrizu pa onda odnose male pacovi, ako ih zenka ne sklanja sama.
Desilo mi se cak pre dve zime da je progrizla zenka pacova i iznela samo dlaku od malih, njih nije dirala, ali dzabe kad su se svakako smrzli. Valjda nosi u svoje leglo.
Meni se najbolje pokazao onaj ratimor u kesicama.

Ako ih uznemire onda moguce, sve zavisi kakve su zenke. Ja sam imao jednu koja se valjda bojala pacova ili sta vec, kad se on mota oko kaveza ona skloni uvek jednog ili dva zecica valjda se uspanici, ali samo kad su jako mali, posle ih ne dira. Dobro proveri ispod dlake u kotilici da li ima neka rupa, jer progrizu pa onda odnose male pacovi, ako ih zenka ne sklanja sama.
Desilo mi se cak pre dve zime da je progrizla zenka pacova i iznela samo dlaku od malih, njih nije dirala, ali dzabe kad su se svakako smrzli. Valjda nosi u svoje leglo.
Meni se najbolje pokazao onaj ratimor u kesicama.

Hvala! Videcu za taj Ratimor.

10426072_1531904003744756_1288434044311960333_n.jpg

10624989_1531904017078088_7917807467174973110_n.jpg

10404861_1531904030411420_824894994103440546_n.jpg

10421466_1531904063744750_4847775625264822932_n.jpg

Bravo :bravo:

Evo i mojih,okoceni 1.12.od druge zecice,6 komata,nadam se da smo napokon krenuli

p1270031-small.jpg

zecica
p1270032-small.jpg

i zekan :osmeh:
p1270037-small.jpg

Hvala svima na savetima i uopste na celom podforumu o zecevima,koji je za mene kao pocetnika bio vrlo koristan.:ppozdrav:

Hvala vam :ppozdrav:,evo sinoc se okotila i ona druga sarena,sto je prosli put okotila samo jedno,sad ih ima najmanje 8 komada

nego malopre sam zatekao ovu belu zecicu,kako lezi na podu,kao da je crkla,zadnje noge kao kad sedi,a glava na stranu i telo,kad sam je onako uplasen mrdnuo,ona je skocila i normalno se ponasa,nisam ih vidjao u tom polozaju do sada,da li je spavala i kako spavaju uopste zecevi,u kojoj pozi

Hvala Drobac,care,vec sam se uplasio da joj nesto ne fali,isao sam nekoliko puta do boksova

A šta misliš kako tek ovnoliki izgledaju, kad im još uši padnu preko očiju? :D Par puta sam se tako presekao, sad znam za "jadac". :D

Jutros sam dobio poklon od dve zenke 2 x 6 komada lepo se ocupale ,videcemo sta ce ovaj mraz uraditi.

Meni se okotila jedna zenka pre 4 dana 6 komada, preziveli su ovaj mraz od -18. Videcemo sta ce biti ovih dana.

Nazad
Vrh