Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Hvala poni ,sve cestitke i tebi za nove prinove i sretno sa novim pocetkom jer citao sam kakve si probleme sa kunicima imao i prinove su najbolje da se to lose zaboravi samo napred:cool:

Čestitam Poni.

Evo i kod mene prinove od jutros. Prvorotka, 5 komada. Mužjaku je takođe bilo prvo parenje.

DSC07617_A_zpsb43e12f7.jpg

DSC07621_A_zps3d7f4fc1.jpg

DSC07622_A_zpse011b5a7.jpg

Polako ali sigurno puni se ovaj prelepi kavezi.Cestitke na prinove, ovou dlaku rasutu po kavezu meni je milina videti jer znak da su tu mladunci koji nas obraduju i donesu osmeh na licu.:cool:

Hvala Poni. I jeste me obradovalo, nije me baš lepo krenulo, ali sad polako stvari dolaze na svoje mesto.

- - - - - - - - - -

DSC07633_A_zps5e599a74.jpg

DSC07628_A_zps1ef66b1a.jpg

DSC07640_A_zps237b9896.jpg

Mirka i Nemirka i malci stari 4 dana. :heh:

Mirki i Nemirki je bilo mesec dana pre 3 dana i tad sam ih merio, 780 grama (Mirka) i 730 grama (Nemirka). Inače je prosečna kilaža mladih ovnolikih od mesec dana 650 grama. A imena su dobile po osobinama, Mirka je mirna, a Nemirka nemirna, samo skakuće ili trči, nema mira i takva je još od prvog dana u kotilici. :osmeh:

A pa ime daleko sam ja od toga:haha:,da imam uslove verovatno bi krenuo ozbiljnije u ovaj#posao-hobi#ali za sada samo za svoje potrebe ipak bice duga zima a kobaja sunkarice i susenog kunica nikada dosta:osmeh:!!!

img20131213163019.jpg

- - - - - - - - - -

Današnji okot.

- - - - - - - - - -

img20131213163029.jpg

- - - - - - - - - -

Kotilicu zagrevam sa staklenom flašom u koju sipam vruću vodu, za sada ima efekta.

Svaka cast imenjace:bravo:...i meni se pre 3 dana okotila jedna zenka ali nista nestavljam valjda ce biti sve u redu vise od pola kotilice je navukla slame i ocupala se svaki dan proveravam da li se malisani mrdaju i za sada je ok...inace imam i nekih 18 maleckih od 15 dana oni vec poceli da vrsljaju po kavezu njima vise nije zima:haha:

Netreba zagrevati kotilicu.Dovoljno je da nisu na vetru jer vetar rastera dlaku i tek tada se smrznu.Dok su pokriveni dlakom nece biti nista.Meni se kotile napolju u kavezu na -15 pa svi preziveli.Jedini savet je da sacuvas dlaku kada budu 15dana i stavis je kada bude sledece kocenje na jacim mrazevima.Dan pre kocenja ubacis njenu dlaku ostalu od prethodnog kocenja i nebrini bice sve super..

Zenka koja se okotila 11.12 neznam koliko ih ima ali osetim pod prstima da ih ima preko 5 usonja:osmeh:kada prodje 10 dana cemo da ih lepo pregledamo...

dsc0602.jpg

Mali stari od 23 dana do 25 .... mesanci

dsc0621.jpg

Panonka Z + M Kalifornijski

dsc0592.jpg

Ja sam danas postao tata. Okotila se hajkomka. Tata je isto hajkom prelepi muzjak (kostao me samo 50evra ali je super).

Ocupala se pun kavez itd itd. Nadam se da ce sve biti u redu. Pre nje su mi se kotile hajkomka i panonka isto prvo kocenje malci uginu jer mama ne brine o njima i ne ocupa se. Za sada sve izgleda u redu :). 19 mi slava pa eto jos jedan lep razlog da proslavimo.

Netreba zagrevati kotilicu.Dovoljno je da nisu na vetru jer vetar rastera dlaku i tek tada se smrznu.Dok su pokriveni dlakom nece biti nista.Meni se kotile napolju u kavezu na -15 pa svi preziveli.Jedini savet je da sacuvas dlaku kada budu 15dana i stavis je kada bude sledece kocenje na jacim mrazevima.Dan pre kocenja ubacis njenu dlaku ostalu od prethodnog kocenja i nebrini bice sve super..
Poni hvala za savet, a svaki savet je uvek prihvatljiv.:bravo:

Nazad
Vrh