Obuka za korišćenje pesticida

Ispade sertifikat k'o penzionerska kartica za popust. Mnogi penzosi je nabavili a sad im ne treba i ne koriste je. Jedino što se za njih nije plaćalo ništa

Ово је дефинитивно било не одрживо. Па не купују сви хемију у пољо апотекама. Ја на пример узимам сву хемију у задрузи и у пољо апотеке и не свраћам јер већину ствари које ја тражим немају.

Sve ostaje isto.Kad svi polože e onda će smisliti šta će i kako će.
Tako je . Moraće svako da ima svog zaštitara koji će prvo nabavljati preparate bez provizije E posle se oni podkupe pa traže čiste preparate a ne one prljave i tako to kreće da bez njih nećeš ništa prodati na veliko kao ni bez potvrde o aktivnom statusu Barem je u voćarstvu tako.

To je verovatno uzimanje para, koja je druga svrha tog sertifikata, onaj koji je i dosad kad je sipao pesticid u prskalicu a onda flasu bacio u jendek, ce raditi to isto, nema promena na tom polju, jedino ako nece dronovi nadletati ko u ukraini i snimati svaki pokret svakog ko tog dana prska.

Posle se prelazi na tehnički deo, mora ju se imati prskalice sa 3 bureta takozvani euro standard, pa tehnički pregled prskalica, pa baždarenje dizni biće tu još koje čega.

Čijim? Po kojem uputstvu da prskam njive koje ne mogu da ubacim u eagrar? Nove zakupe ardale koje moraš duplo više prskati od njiva koje radim duže godina? Nepravilnosti kolko hoćeš....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ma kakvi to. To mozda za 100 godina dok ne rese sva pitanja oko zakupa itd. Kako sam ja razumeo ovo ti je samo potrebno da kupis hemiju bukvalno kao kartica za hemiju, a mozes uzimati bilo sta kao i do sada.

Neka neko iz Hrvatske pojasni da li ima nekih ograničenja tamo što se tiče kupovine pesticida? Kada sam letos išao u jednu apoteku u Vinkovce, slobodno ulaze ljudi i kupuju...
U nas postoje 3 kategorije korisnika pesticida - profesionalci, "poljoprivrednici" i amateri. Za amatere (hobiste i sl.) ne treba nikakvo osposobljavanje i mogu slobodno kupovati samo određene pesticide.

To je verovatno uzimanje para, koja je druga svrha tog sertifikata, onaj koji je i dosad kad je sipao pesticid u prskalicu a onda flasu bacio u jendek, ce raditi to isto, nema promena na tom polju, jedino ako nece dronovi nadletati ko u ukraini i snimati svaki pokret svakog ko tog dana prska.
Tako je. Bacanje ambalaže može da se reši relativno lako uvođenjem skupih kaucija i 99% bi bilo vraćeno tamo gde je kupljena hemija. Na primer u Nemačkoj ili Hrvatskoj dobijete novac kad vratite određene ambalaže od sokova, piva i slično, a u Srbistanu to skupljaju na Đerdapu i po manjim rekama. Važno je da mi imamo ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine koje godišnje izvuče ko zna koliko milijardi € a od rezultata ništa. I tako godinama

Јбг код нас се никада то није радило. Ја сву амбалажу кући скупљам имам пуне џакове амбалаже од хемије. Просто не знам шта са њом да радим, хтео сам негде неку рупу да ископам на неком јаловишру и да све спали, а опет се надам да ће се неко осетити и поставити негде контејнер за скупљање амбалаже од хемије.

Tako je. Bacanje ambalaže može da se reši relativno lako uvođenjem skupih kaucija i 99% bi bilo vraćeno tamo gde je kupljena hemija. Na primer u Nemačkoj ili Hrvatskoj dobijete novac kad vratite određene ambalaže od sokova, piva i slično, a u Srbistanu to skupljaju na Đerdapu i po manjim rekama. Važno je da mi imamo ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine koje godišnje izvuče ko zna koliko milijardi € a od rezultata ništa. I tako godinama
Mislim da u nemackoj ima posebna mesta gde se ubacuje ta ambalaza pa se dobije povracaj nesto od novca, ali nisu nasi ludi pa da ti jos placaju povrat novca nazad. Drzava oce da uzme a ne da ti vrati. eto sad su se setili da naplacuju sertifikat za otrove a nisu se setili kako da rese ambalazu od otrova, taj deo nisu uzeli od inostranstva.

Skupa je reciklaža ambalaže od pesticida, mislim da je 3-4 evra po flaši i u Švajcarskoj je pogon za reciklažu.

Nazad
Vrh