Obuka za korišćenje pesticida

To sam procitao na njihovom sajtu "Subvencije.rs"

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Ne mogu naći adekvatan opis ovih bravura koje vlastodršci izmišljaju da se uvlače u šupak eu sa kojekakvim obavezama i nametima a opšte narodno i poljoprivredno rasulo.
Zanima me samo kako ćemo mi koji smo direktni prodavci pesticida legitimisati narod kad dodje da kupi 1 l glifosava
Znači skener ne gine na vratima ko na aerodromu :confused:

Шта ће ти скенер убаци ће биометријску картицу ПГ-а и, на њој ћеш све имати. И то ће коштати пар хиљада динара по нашем џепу. У њој ћеш имати све податке са е-аграра тако да нећеш моћи узети хемије преко оног што они буду проценили да ти треба. Ако имаш 10х озимих усева(стрњике) то ти је 50л тотална и ћао журим. Значи неће бити да се прска уз комшијски ограду или трава уз стазицу до пољског вц, јендеци и зарасле међе.

Ko to zna, pustili buvu da uzmu neki dinar za polaganje..
Moze vrlo laKo da se dogodi da ovima sto sad polazu istekne sertifikat a uredba jos ne zazivi.....
Kad ne budu mogli da se kupe preparati u slobodnoj trgovini onda cemo u skolu.... dotad sve po starom...
Pročitah negde da puna primena ovog propisa zavisi od odziva "profesionalnih korisnika"...

Шта ће ти скенер убаци ће биометријску картицу ПГ-а и, на њој ћеш све имати. И то ће коштати пар хиљада динара по нашем џепу. У њој ћеш имати све податке са е-аграра тако да нећеш моћи узети хемије преко оног што они буду проценили да ти треба. Ако имаш 10х озимих усева(стрњике) то ти је 50л тотална и ћао журим. Значи неће бити да се прска уз комшијски ограду или трава уз стазицу до пољског вц, јендеци и зарасле међе.
Kazes moci ces da uzmes hemije koliko ti treba?? Kako ce odrediti sta tebi treba na primer za prskanje kukuruza u cetvrtom listu??

Ja mislim da od tog 'porcijanja' hemije nema ništa.Dok god se plaća pdv na proizvode kontam da to nikom ni u malom mozgu neće biti da se odrekne tog dela kolača.Polagaće se,platiti takse i mirna Bačka.Milion primera ima koliko se kod nas 'vodi' računa o životnoj sredini,da ne ulazim duboko u temu...

Ja danas zvao komšiju koji ima poljoprivrednu apoteku i pitam ga šta on zna o ovome ,kaže mi da mu ništa zvanično nije stiglo i da hemiju prodaje kao i do sada a da je počelo predavanje i otimanje para to je tačno. Pre par godina sam čuo da će doći do ovoga i tada je bilo reči da će se prilikom kupovine hemije na tvojoj kartici upisati bar kodovi sa ambalaže koju si kupio i ako neko pronađe u kanalu ,pored puta,ili gde već ambalažu i odnese je u bilo koju poljo apoteku po tom dar kodu će se znati ko je kupio i ko je odgovoran za nesavesno odlaganje i da sledi kazna e sad videćemo šta će se dešavati.

Дај Боже да буде тако, ово је срамота шта појединци раде са амбалажом кад заврше прскање. Ја би им на 5 година бацио газдинство у пасиву и то сва на тој адреси ако их има више поред дебеле новчане казне.

Da li treba da imam sertifikat ako kupujem pesticida na crno? Zna li neko?
sertifikat za kupovinu na crno,ta ti je dobra.
tek ce oni koji imaju bastice biti u problemu jer im baste nisu registrovane u Eagraru tako da prskanje krompira,luka,krastavaca i paradajza za kucne potrebe nece moci da se radi.

tek ce oni koji imaju bastice biti u problemu jer im baste nisu registrovane u Eagraru tako da prskanje krompira,luka,krastavaca i paradajza za kucne potrebe nece moci da se radi.

Kako su rekli "Amaterski će moći svi i dalje da kupuju mala pakovanja 5-10grama i 0,2-0,3L za to neće trebati sertifikat"

Obrazac (Zahtev) za prijavu vam izgleda ovako

zahtev-za-obuku-page-0001.jpg

sertifikat za kupovinu na crno,ta ti je dobra.
Da vidimo i to čudo koje nećemo zaskočiti.Smešne su te kod nas zakonske norme i regulative nisam još video da je u zemlji Srbiji nešto nemoguće i neizvodljivo.

Nazad
Vrh