Obuka za korišćenje pesticida

To sam procitao na njihovom sajtu "Subvencije.rs"

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Ne mogu naći adekvatan opis ovih bravura koje vlastodršci izmišljaju da se uvlače u šupak eu sa kojekakvim obavezama i nametima a opšte narodno i poljoprivredno rasulo.
Zanima me samo kako ćemo mi koji smo direktni prodavci pesticida legitimisati narod kad dodje da kupi 1 l glifosava
Znači skener ne gine na vratima ko na aerodromu :confused:

Шта ће ти скенер убаци ће биометријску картицу ПГ-а и, на њој ћеш све имати. И то ће коштати пар хиљада динара по нашем џепу. У њој ћеш имати све податке са е-аграра тако да нећеш моћи узети хемије преко оног што они буду проценили да ти треба. Ако имаш 10х озимих усева(стрњике) то ти је 50л тотална и ћао журим. Значи неће бити да се прска уз комшијски ограду или трава уз стазицу до пољског вц, јендеци и зарасле међе.

Ko to zna, pustili buvu da uzmu neki dinar za polaganje..
Moze vrlo laKo da se dogodi da ovima sto sad polazu istekne sertifikat a uredba jos ne zazivi.....
Kad ne budu mogli da se kupe preparati u slobodnoj trgovini onda cemo u skolu.... dotad sve po starom...
Pročitah negde da puna primena ovog propisa zavisi od odziva "profesionalnih korisnika"...

Шта ће ти скенер убаци ће биометријску картицу ПГ-а и, на њој ћеш све имати. И то ће коштати пар хиљада динара по нашем џепу. У њој ћеш имати све податке са е-аграра тако да нећеш моћи узети хемије преко оног што они буду проценили да ти треба. Ако имаш 10х озимих усева(стрњике) то ти је 50л тотална и ћао журим. Значи неће бити да се прска уз комшијски ограду или трава уз стазицу до пољског вц, јендеци и зарасле међе.
Kazes moci ces da uzmes hemije koliko ti treba?? Kako ce odrediti sta tebi treba na primer za prskanje kukuruza u cetvrtom listu??

Ja mislim da od tog 'porcijanja' hemije nema ništa.Dok god se plaća pdv na proizvode kontam da to nikom ni u malom mozgu neće biti da se odrekne tog dela kolača.Polagaće se,platiti takse i mirna Bačka.Milion primera ima koliko se kod nas 'vodi' računa o životnoj sredini,da ne ulazim duboko u temu...

Ja danas zvao komšiju koji ima poljoprivrednu apoteku i pitam ga šta on zna o ovome ,kaže mi da mu ništa zvanično nije stiglo i da hemiju prodaje kao i do sada a da je počelo predavanje i otimanje para to je tačno. Pre par godina sam čuo da će doći do ovoga i tada je bilo reči da će se prilikom kupovine hemije na tvojoj kartici upisati bar kodovi sa ambalaže koju si kupio i ako neko pronađe u kanalu ,pored puta,ili gde već ambalažu i odnese je u bilo koju poljo apoteku po tom dar kodu će se znati ko je kupio i ko je odgovoran za nesavesno odlaganje i da sledi kazna e sad videćemo šta će se dešavati.

Дај Боже да буде тако, ово је срамота шта појединци раде са амбалажом кад заврше прскање. Ја би им на 5 година бацио газдинство у пасиву и то сва на тој адреси ако их има више поред дебеле новчане казне.

tek ce oni koji imaju bastice biti u problemu jer im baste nisu registrovane u Eagraru tako da prskanje krompira,luka,krastavaca i paradajza za kucne potrebe nece moci da se radi.

Kako su rekli "Amaterski će moći svi i dalje da kupuju mala pakovanja 5-10grama i 0,2-0,3L za to neće trebati sertifikat"

Obrazac (Zahtev) za prijavu vam izgleda ovako

zahtev-za-obuku-page-0001.jpg

Ау Синиша, ала га брзо ископа. Дај нађи неки такав образац да попунимо и да нам исплате све заостале премије и рефакција. ;)

sertifikat za kupovinu na crno,ta ti je dobra.
tek ce oni koji imaju bastice biti u problemu jer im baste nisu registrovane u Eagraru tako da prskanje krompira,luka,krastavaca i paradajza za kucne potrebe nece moci da se radi.
Da vidimo i to čudo koje nećemo zaskočiti.Smešne su te kod nas zakonske norme i regulative nisam još video da je u zemlji Srbiji nešto nemoguće i neizvodljivo.

Nazad
Vrh