Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I da smanji za tih 10 evra, opet zaradi dosta i vise nego sto treba.zike je napisao(la):smanji jos 10e po hektaru jer se uvek nadje barem po 1 koji ti neplati ili plati tek sledece godine.torpedo je napisao(la):Ja imam neku svoju računicu amortizacije a to je 10% od cene operacije kako za traktor tako i za priključak. Recimo branje kukuruza kod nas je 100 e/ha pa se ovo što je u evrima može smatrati i procentima. Od toga odbijam 20 e za naftu(trošim 16 do 20 l/h), 10e je amortizacija traktora i 10e amortizacija berača. Zarada 60e.
Baliranje sam radio po 18 din/bala. Vezivo oko 3din/bali, nafta oko 3din/bali, amotizacija traktor+presa -3.6 din, zarada 8 do 9 din.
E sad, da je neko srećnije vreme pa da se amortizacija odvaja na stranu, pa posle x godina možeš da kupiš od tih novaca nov traktor ili priključak.
i mene interersuje?adamov zoran je napisao(la):izracunaj kako ostane 300e na jutro kukuruza
Ovo su cene usluga. Dakle ako sve usluge placas. Zatvaranje zimske brazde kod mene 90% radi sa spremacem u martu cim se moze u njivu. Tako da jedan prohod je za zatvaranje zimske brazde. a drugi je pred setvu.leka je napisao(la):Zaboravio si zatvaranje zimske brazde,amortizaciju masina,treba i te masine nekad kupiti ili opraviti
Naravno da subvencija nije sigurna ali sta je sigurno u ovoj drzavi?leka je napisao(la):a i ko moze da ti garantuje da ce biti subvencija svake godine a i da soju su otkupili po 30 din ko nije imao gde da je ostavi da ceka,a sada ko je ostavio oni uvezli modifikovanu pa obaraju cenu a plus evro skocio.ispravi me ako nisam upravu?
Kod mene u selu hoce da se pobiju oko arende. Na kulturama poput soje, kukuruza, suncokreta kad se odbije arenda zarada je minimalna ili je nema. Fora je u secernoj repi.jovand je napisao(la):Ako daju 200 eura za arendu, a rad na zemlji daje zaradu od 200 eura, onda racunica nije bash jasna. Od 200 eura zarade, minus 200 eura za arendu, ostaje nula eura cisto, sto je premalo, jer onda znaci da ljudi rade za dzabe, i josh se nadmecu ko ce radiiti.
Ako je tako ja mogu naci koliko hocete posla za platu od 0 eura.
Napisi koji deo racunice bi po tebi trebalo korigovati.adamov zoran je napisao(la):nije me bas ubedio u tu racunicu za kukuruz
Ja prskanje ne bih radio ni za xx evra zbog otrova, dok sve ostalo mislim da su cene ok.šandor je napisao(la):Evo ja ću