Objekti za smeštaj mehanizacije

Sta ti ne odgovara? Ako mislis ma tzv vjencanice , tonije ucrtano ,naravno to vec imam.na starom dijelu a bilo.bi i na novom naravno. Bitno mi je bilo ideja kako nastaviti krov

Овде је све како треба, само обратити пажњу на детаље, спојеве и испуни.
Наравно и носивост цеви, (кутија).

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Gornji rog bindera novog dijela se moze uraditi bez prekida da ide do sljemena i.malo bolje povezati sa starim binderom
Prvo sto treba da uzmes u razmatranje dal stubovi mogu da iznesu dodatnu tezinu te nove konstrukcije pogotovo sredisnji koji ce tu da primi najvece opterecenje.Pogtovo ako sirenjem narusavas simetriju krova.Dakle ako hoces da ti jedna strana bude duza to se planira unpred kad se racunaju stubovi u suprotnom pravis klackalicu koja ceka prvi veci sneg da pocupa kracu stranu.

Onda isto I binderi treba da izdrze dodatnu konstrukciju, ako to nisi predvideo onda se opet igras sa vatrom dodatno ih opterecujuci.

Ovaj binder koji ti je AI nacrtao pije vodu ako si stub ostavio tako da dodajes kasnije, ako hoces da dodajes spajanjem "čelo u čelo" I da nema dobar oslonac vec da se kalemi na postojeci, to je opasna igranka.

Kad se vec otkirva tu se postojeci binder prepravlja, a za to treba ozbiljna ekipa.

Stubovi su mi.ovakvi kako je to nacrtalo . Stari binder prelazi preko stuba skoro metar ali ima mjesta na stubu jer je sirok ,tako da bi ja novi stavio pored starog na stubu . To zasad samo planiram , nije mi ni hitno to. Sam sam i to radio tako da me ne brine nema se na koga ljutiti . :haha:
Kako bi ti uradio prosirenje ? Nemoj samo reci ,trebalo je odma raditi na mjeru

Stubovi su mi.ovakvi kako je to nacrtalo . Stari binder prelazi preko stuba skoro metar ali ima mjesta na stubu jer je sirok ,tako da bi ja novi stavio pored starog na stubu . To zasad samo planiram , nije mi ni hitno to. Sam sam i to radio tako da me ne brine nema se na koga ljutiti . :haha:
Kako bi ti uradio prosirenje ? Nemoj samo reci ,trebalo je odma raditi na mjeru
Po ovoj tvojoj slici kako bi resio spajanje novog I starog bindera?

Novi bi oslonio na isti stub ,pored starog , posto je stub sirok ,da se preklapaju bar 20 cm, povario u donjem dijelu jeda za drugi i za stub naravno , gornji dio novog , rog recimo, bi isao do sljemena , za sirinu bindera pomaknut u stranu i usput spajan za stari binder uporama ...
Te upore , precke bindera , bi u tom slucaju bile varene sa strane bocne gornjeg "roga " i sa strane starog bindera.

Samo zavarivanje tih "cvorova" ne pije vodu iz mnogo raloga.Sve te cvorove moras da spajas cvornim plocama sa obe strane.Dakle povaris tu gde se spajaju I onda sa obe strane ploce koje se stezu zvrtnjevima.Kad to povaris videces kako da ukrojis ploce I gde da busis.Ako imas cime mozes I sam da ih pravis.

Zavrtnjevi obavezno za konstrukcije u kvalitetu.Naravno nikako ne busis kroz profile,ploce moraju da stezu profile.

Uvek ti he bolje resenje da stari I novi zaseces pod uglom pa ih zavaris tako I opet osiguras plocama sa obe strane + vezes I za stub, a dobijes i estetiku I nemas nikakvo smicanje.

Place ti ressavaju sve probleme, nema naprezanja varova, I sve sile se razlazu u ploci I nema da brines dal duva vetar ili padne metar snega.

Taj sistem se koristi odavno, zagledaj stare celicne mostove, svi imaju ploce jer nekad je zavarivanje bilo na mnogo manjem nivou,a mostovi i dalje store

Nazad
Vrh