Objekti za smeštaj mehanizacije

Pravili su stope 50x50x70 ubacivali armaturu i plocevine sa dugackim armaturama i posle varili cev za plocevinu povari pa prevari jos jednom sve

Mozda je najprakticnije prije betona ,postaviti cijevi u rupe , fiksirati pod vaservagu , npr ukucati malo u zemlju pripecati gore manje cijevi ili slicno , i onda zalivati betonom. Kad ide beton obicno je frka i nema viska ljudi.
Naravno da se moraju prvo postaviti stubovi, udare se kosnici da se fiksiraju u vaser vagu pa onda cepaj beton

Ali kako je bolje rijesiti visinu ?Dali jedan upustiti ,ukucati do zeljene visine pa druge ukucavati spram njemu ,pomocu šlauf vage , vaser vage ? Da se nemora rezati kasnije na visini .

Sta je problem da se posle posece sve na vagres, to je najmanji problem, nego ja ih nebi bas nabijao u zemlju jer ce ih sjebati korozija

Ti onda seci motorkom
Evo ja probavao brusilicom i ide to
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
2d1df81dca869e9388f09735b50465ff.jpg

Da li je bolje metalne stubove uliti u stope od hale ili kad se nalije beton staviti ankere i ploce za koje posle zavariti metalni stub
Ankerisanje je majka mara.Ako zalivaš u beton moras lagano da nalivas i proveravaš da se stub ne ušine kako nalivaš.Moras da ga kosničiš, a nikad nisi siguran dal je dovoljno suv beton pa skineš kosnike, a stub pobegne.I ako zalivaš betonom moraš profil da zatvoriš sa obe strane da ne krene vlaga uz njega, a vlage u betonu imaš na pretek i čime god da ga štitiš vremenom ce da popusti znatno brže nego kad je ankerisan.Mnogo je veći posao od ankerisanja i nema mesta za grešku, dok sa ankerima možeš da ukradeš ako se dogodi greška.Ankere možeš i da odvojiš od betona i onda nema nikakvog zadržavanja vode oko stuba.

Ankerisanje je najmanja muka i mnogo je lakše i preciznije.

Zna li neko da mi kaze kako se trenutno krecu cene rada za izradu metalne konstrukcije, pokrivanje sendvic panelima i oblaganje sendvic panelima?
Da li koliko materijal toliko i ruke ili koji odnos?

Nazad
Vrh