Objekti za smeštaj mehanizacije

Nazalost uopste neznam ljude,a izgleda da imaju ok cene i kvalitet cim rade po celoj zemlji.

Ovi momci rade na 30% od cene matrijala, samo sto oni kopaju i rupe, pune ih i ankerisu stope za stubove, moje je samo da obezbedim mesalicu,sljunak i cement. Kada namontiraju metalnu konstrukciju i pokriju njihovo je i postavljanje oluka. Na meni je da obezbedim majstora koji ce obzidati sa tri strane zid izmedju stubova visine 2m, posto nisam zeleo da idem sa limom do poda, zbog toga sam fakticki napravio u zemlji armirani temelj koji povezuje stope sa tri strane.

- - - - - - - - - -

@homoljac892 Pozdravi drustvo!:ppozdrav: srecan pocetak radova.
Hvala, tvoja uloga u ovom poslu je bitna, zato sto si me povezao sa majstorima.:ppozdrav:

Gotova je supa....

Sutra ostaje samo jos srusiti malu supu koja je bila tu pre a sad je ostala unutar ove,nisam to pre uradio jel sam se pentrao po njoj...

Gtovo je i nadam se da ce da se popuni masinama.. :osmeh: Pa do godine drugu da pocnem...

090514160030.jpg

090514160044.jpg

Danas sam imao pojacanje dosao je moj drug pa smo brze radili,malo nas je kisa ometala ali samo na kratko...

Naravno.. Nikad on nije stajao napolju samo je sad bio u ispomoc (zbog pentranja) a i uspomoc njega smo crep podigli.. Sutra ce on pod supu dok ne stigne kukuruz.. :ppozdrav:

Uf zaboravio sam a i visina se smanjuje zbog malog nagiba terena razlika je nekih 40cm u visini na jednom i na drugom kraju.. Visina ima oko 3m ali mogu da premerim tacno... :ppozdrav:

Nema potrebe da meriš, na slici izgleda mnogo niže, valjda optička varka. Sa čela obavezno zakucaj letvu ili dasku da ti vetar ne digne crep i stavi lim zbog kiše.

Čestitam na završetku radova. Šupa nikada nije dosta.
Sada imaš mesto gde da staviš seno :osmeh:

Je l' imaš problema ovde da naduvava sneg i kišu?

Kisu ne (idi se da je pod pokrivenim delom suvo) iako kise gotovo da ne prestaju... E sto se tice snega moze da ga bude ali bas ako veje onda nema gde nemoze sneg.... Ali ipak pod ovu supu su masine zasticene od kise i snega...

Za seno planiram do godine da odradim malo ozbiljniji objekat.. Oko 7-8m sa 15-20m... Ali otom potom.. Do zime cu da probam jos jednu manju supu da zavsim isto na ovaj princip...

Zapoceti radovi na izgradnji hale za smestaj mehanizacije.Dimenzije 10x20m.
imag1084.jpg
imag1088.jpg
imag1090.jpg
imag1091.jpg
imag1087.jpg
Nastavak radova za dve nedelje.
Vidim ja da se u mom odsustvu kod mog prijatelja svasta izdesavalo, lepo lepo jedva cekam.....samo mi nije jasno zasto temelj na koji ces zidati blokove nisi osalovao i podigao ga u istoj ravni sa plocama gde dolaze stubovi, temelj bi bio malo podignut ujedno bi zid bio zasticen od vlage a mislim da bi se i lepse zidalo....

Na ovaj temelj koji se nalazi u zemlji ide uzi u sirini stubova i bice visine pola metara pa tek onda zidanje. Dejana sojku sam pitao za savet a ti znas da on zna da zamisli najbolje kako treba.:ideja:

Nazad
Vrh