fiat615
Član
nako ne kaplje puno jedino puno se cuje kad pada kisa
Kakve podupirače? Je l' imaš neku sliku?
Sad baš malo guglam o montaži krovnog trapezastog lima i nešto baš nema podataka, a za montažu salonit ploča sam našao na miion mesta. Na jednom mestu sam samo pročitao da se šrafi u dnu, dakle ne na višljem delu (trapezu) već na donjem ravnom delu. To mi je malo nelogično jer će onda vlažiti (i pored gumice) taj spoj ploče sa letvom pa će tu drvo trunuti. Opet, ako se šrafi kroz trapez, onda može lim da se deformiše ako se jače zavrne šraf. Onaj tesar mi je isto rekao da se šrafi u dnu pa sad više nisam pametan kako treba uraditi.
Jedno pitanje za sve koji imaju hale sa limenim krovom. Koliko imate kondezacije i kapljanja vode sa krova (za lim bez filca)? Ja sam prvobitno planirao da u toj maloj šupi držim šapurike, ali sad kad sam proširio mere vidim da bi tu bilo zgodno da se smesti nekih 300 bala sojine slame za grejanje. I sad sam u dilemi jer nemam predstavu koliko je to kapljanje (priče su od unutrašnje kiše do par kapi ), odnosno da li tako mogu da se navlaže te bale a onda od grejanja nema ništa.