Objekti za smeštaj mehanizacije

Radi li neka firma u Srbiji ovo podizanje betona?

Video sam davno kod jednog čoveka da je napravio neku vrstu "podesta" gde digne mašine koje ne koristi. Bukvalno drugi sprat koji je nekih 2m dubok.
Jel neko razmišljo o tome?

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...att-lager-stabil-280-cm-l/2251232465-84-28126 Овакви,само нису фиксно,везани,склапају се помоћу шарафа. Профил као шине од пруге,мислим до 2 м могу да буду отворени по елементу. Могу да се набаве у Де,ал верује да то већ знаш.
Ja sam to malo drugačije zamislio.
Dole npr parkiram sejalicu a gore prskalicu i ciklon.
To nisu teške stvari, ne mora biti neka ekstremna konstrukcija

Ja sam to malo drugačije zamislio.
Dole npr parkiram sejalicu a gore prskalicu i ciklon.
To nisu teške stvari, ne mora biti neka ekstremna konstrukcija
To sam video kod čoveka u Zmajevu, otkači mašinu na paletu, koju je namenski napravio za to, i podigne je sa viljuškarom na policu. On je napravio police iznad prikolica i ulaza u hangar.

Jedno pitanje za iskusnije. Gledam cene armaturnih mreža, 8 mm je oko 10 000 dinara, a 4 mm je oko 2800 dinara. Da li je pri betoniranju možda bolje staviti u dva nivoa mrežu od 4 mm, nego jednu od 8 mm? Izađe u tom slučaju jeftinije skoro 50%.

Jedno pitanje za iskusnije. Gledam cene armaturnih mreža, 8 mm je oko 10 000 dinara, a 4 mm je oko 2800 dinara. Da li je pri betoniranju možda bolje staviti u dva nivoa mrežu od 4 mm, nego jednu od 8 mm? Izađe u tom slučaju jeftinije skoro 50%.
Zavisi sta ce da ide po betonu,ono izgleda skuplje ali ako stavis tanje pa kad ti ispuca beton izadje skuplje nego dva nivoa od 8mm. Ja kad sam betonirao dvoriste stavio ili 8 ili 10 mreze

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ako se radi ploca do 15cm debljine moze da se stavi jedan sloj armaturne mreze. Sve preko toga mora u 2 sloja da bi se lepo armirao beton. Po meni je 20cm betona i 2xarmaturna mreza debljine 6mm skroz ok.

Za nosivost se ne mogu uspoređivati promjeri, nego se uspoređuju presjeci šipki, odnosno kg/m^2 mreže (nije svejedno na kojem su nosive razmaku šipke).. Kod usporedbe po kg, ,međusobno se uspoređuje R mreža s R mrežon, i Q mreža sa Q mrežom, a nikako R s Q.

Mreža 8 mm ima presjek šipke 50 mm^2, a mreža 4 mm, presjek 12,5 mm^2. Tek 2 šipke 6 mm su nešto malo jače od šipke 8 ( 28 x 2 = 56) mm^2).

Ako se radi ploca do 15cm debljine moze da se stavi jedan sloj armaturne mreze. Sve preko toga mora u 2 sloja da bi se lepo armirao beton. Po meni je 20cm betona i 2xarmaturna mreza debljine 6mm skroz ok.

За бетон од 20цм дебљине је више него довољна једна зона армирања, јер ово што ми радимо нису конструцкиони елементи да носе неке озбиљне тежине па да је потребно их армирати у два слоја или више. Сасвим је довољна једна зона са арматуром од 8мм ребрастом и то је то. Она се псотави на средину дебљине и тај бетон ниакда пући неће...

Ми смо код нашег пријатеља пре 15 годиан радили чист бетон дебљине 20цм, квалитета 35МБ по новом 32,5 ево га и дан данас стоји нигде ни једна коцка пукла није, а прелазе камиончине пуне хране плус његова механизација....значи ако је квалтетан бетон, може и без армирања да се прође без проблема. Значи МБ35 је за озбиљне консктурцкионе елементе типа греде мостова, надвожњака, за стубове истих...значи све преко МБ30 је више него довољно да стоји у нашим халама наредних 50 година и да се не види хабање...

I bez armature kazes.... au brate mili,pa nije to poljski wc. U podna skladista ulaze kamioni sa >40t,moze beton da bude i mb40,dzabe ako nema za sta da uhvati. Znam na dosta mesta gde je ispucao beton a u hangar ulaze samo traktori.
Po meni je suludo uraditi npr.300-400m² ploce i ne armirati. To je investicija za ceo zivot i sa tim nema sale.

Nazad
Vrh