Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je kod Aurela u BN Selu.Video sam davno kod jednog čoveka da je napravio neku vrstu "podesta" gde digne mašine koje ne koristi. Bukvalno drugi sprat koji je nekih 2m dubok.
Jel neko razmišljo o tome?
Ja sam to malo drugačije zamislio.https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...att-lager-stabil-280-cm-l/2251232465-84-28126 Овакви,само нису фиксно,везани,склапају се помоћу шарафа. Профил као шине од пруге,мислим до 2 м могу да буду отворени по елементу. Могу да се набаве у Де,ал верује да то већ знаш.
To sam video kod čoveka u Zmajevu, otkači mašinu na paletu, koju je namenski napravio za to, i podigne je sa viljuškarom na policu. On je napravio police iznad prikolica i ulaza u hangar.Ja sam to malo drugačije zamislio.
Dole npr parkiram sejalicu a gore prskalicu i ciklon.
To nisu teške stvari, ne mora biti neka ekstremna konstrukcija
Zavisi sta ce da ide po betonu,ono izgleda skuplje ali ako stavis tanje pa kad ti ispuca beton izadje skuplje nego dva nivoa od 8mm. Ja kad sam betonirao dvoriste stavio ili 8 ili 10 mrezeJedno pitanje za iskusnije. Gledam cene armaturnih mreža, 8 mm je oko 10 000 dinara, a 4 mm je oko 2800 dinara. Da li je pri betoniranju možda bolje staviti u dva nivoa mrežu od 4 mm, nego jednu od 8 mm? Izađe u tom slučaju jeftinije skoro 50%.
Za nosivost se ne mogu uspoređivati promjeri, nego se uspoređuju presjeci šipki, odnosno kg/m^2 mreže (nije svejedno na kojem su nosive razmaku šipke).. Kod usporedbe po kg, ,međusobno se uspoređuje R mreža s R mrežon, i Q mreža sa Q mrežom, a nikako R s Q.Jedno pitanje za iskusnije. Gledam cene armaturnih mreža, 8 mm je oko 10 000 dinara, a 4 mm je oko 2800 dinara. Da li je pri betoniranju možda bolje staviti u dva nivoa mrežu od 4 mm, nego jednu od 8 mm? Izađe u tom slučaju jeftinije skoro 50%.
Pogledaj cene mreze u Grmeč In.Jedno pitanje za iskusnije. Gledam cene armaturnih mreža, 8 mm je oko 10 000 dinara, a 4 mm je oko 2800 dinara. Da li je pri betoniranju možda bolje staviti u dva nivoa mrežu od 4 mm, nego jednu od 8 mm? Izađe u tom slučaju jeftinije skoro 50%.
Ako se radi ploca do 15cm debljine moze da se stavi jedan sloj armaturne mreze. Sve preko toga mora u 2 sloja da bi se lepo armirao beton. Po meni je 20cm betona i 2xarmaturna mreza debljine 6mm skroz ok.