KishRobert
Prijatelj Foruma
KishRobert - koliko te izasao ceo objekat? Treba da radim jedan objekat 13x8 pa da znam okvirno! Hvala
Izaslo je oko 5500e.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
KishRobert - koliko te izasao ceo objekat? Treba da radim jedan objekat 13x8 pa da znam okvirno! Hvala
Samo ruke majstora. Materijal nije uključen u cenu.
Добро родило, колико кукаш да немашIzaslo je oko 5500e.
Gde sam ja kukao?Добро родило, колико кукаш да немаш
Послато са IQ1019N уз помоћ плуга
Objekat je veličine 10x16 metara, sinovac reče da bi ga kontrukcija i paneli koštali oko 14000 evra, išao je sa nekom skupljom varijantom, mislim na panele, oko 20 evra po kvadratu. Poslaću ti broj firme naknadno. Ako te zanimaju još neki detalji, pitaj.Zorane mozes li mi poslati br tel te firme? Kojih dimenzina je ovaj objekat i koja je cena po m2? Planiram nesto slicno raditi na prolece pa sam u razmisljanju da li da mi neka firma to odradi ili da radim sam.
Prvo moras papiroloski obrisati stari objekat da bi mogao pravis novi tj.da dobijes dozvolu.
Rušenje postojećeg objekta je moguće izvesti na jedan od dva načina:
Prvi je da se rušenje realizuje u okviru pripremnih radova za izgradnju novog objekata. Saglasno članu 137. stav 2. Zakona o planiranju i izgradnji, pripremni radovi se izvode na osnovu građevinske dozvole za izgradnju objekta. U tom slučaju, izvođenje pripremnih radova (rušenje postojećeg objekta) mora biti obuhvaćeno tehničkom dokumentacijom za izgradnju novog objekta, odnosno projektom za građevinsku dozvolu. Postupak podnošenja zahteva i dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole propisani su članom 135. Zakona o planiranju i izgradnji i članom 16. Pravilnika o postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem. Pre podnošenja zahteva za izdavanje građevinske dozvole, potrebno je pribaviti lokacijske uslove, u skladu sa članom 6. Pravilnika. Navedene propise možete pronaći na sajtu www.gradjevinskedozvole.rs u okviru sekcije „Propisi“.
Drugi način je da se uklanjanje objekta sprovede na osnovu dozvole o uklanjanju objekta. Postupak za izdavanje dozvole o uklanjanju objekta propisan je članom 168. Zakona o planiranju i izgradnji. Uz zahtev za izdavanje dozvole o uklanjanju objekta, odnosno njegovog dela podnosi se:
Dozvola o uklanjanju objekta, odnosno njegovog dela izdaje se rešenjem u roku od 8 dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.
- projekat rušenja sa tehničkom kontrolom;
- dokaz o svojini na objektu;
- uslovi, ako se radi o objektu čijim rušenjem bi bio ugrožen javni interes (zaštita postojeće komunalne i druge infrastrukture, zaštita kulturnog dobra, zaštita životne sredine i sl.).