Objekti za držanje svinja - svinjci

imas neki bolji predlog?
znam da stavljaju i piljevinu,ali se tesko nalazi.

kako ste resili vodu za svinje,mislim jel piju iz valova ili preko sisaljki?
 
Na slici gore i ja mislim da je u pitanju F1(landras-yorkšir)+pietren ovakve imam i ja .
I ja koristim slamu nema jeftinije od toga em je mekše za parsice em je toplije em ima malo rekreacije svako veče (da me krv ne uhvati) još plus i dobiješ organsko đubrivo što ćeš više od toga :haha:
Kod mene na sisaljku ali su na buradima sisaljke ,ono što je u planu da se podigne rezervoar (500-1000 lit) i sa njega razvući okitenom rezervoar dopunjavati sa plovak sistemom i tu malo elektrike dodati preko elektro ventila ako se neka sisaljka sjebe pa počne da curi ... :ppozdrav:
 
Kod mene isto na sisaljke direktno na gradski vodovod,samo sto sam ja jos ubacio regulator pritiska,na 0,4-0,5bara,otad ne stradaju sisaljke.
 
Plašim se direktno na gradski povezati jer kod mene je bilo slučajeva kad su svinje sj... sisaljke e sad pošto je ovo hobby pa po dana nikog kući :nono: mada ovo je dobra ideja sa regulatorima ::svaka cast::
 
ja bih da pravim novi objekat za tov sta mi predlazete, sta mislite o kosom podu?
Post je spojen: [time]1260294721[/time]
_________________________________________________
tibor je napisao(la):
Kod mene isto na sisaljke direktno na gradski vodovod,samo sto sam ja jos ubacio regulator pritiska,na 0,4-0,5bara,otad ne stradaju sisaljke.
sta se zbiva kad se nedaj boze zaguse ili se pokvare
 
@saleso
sve zavisi kolki objekat oćeš da praviš koliko želiš da uložiš kakav sistem držanja želiš (rešetkasti pod ,slama ...) Napiši šta si mislio pa ćemo možda znati neki savet da damo :cao:
 
:D
brate,rasturice mi taj objekat!
za pocetak ici ce slama dole,voda iz nekog bureta sa sisaljkom i jedna eventualno 2 hranilice.
koliko svetlost treba da im obezbedim,imam neki omanji prozor 50x50 cm,plus spoljna vrata koja ne gledaju direktno na njih,za pocetak cu kupiti prasice.
 
svetlo može biti i sijalica nije bitno ali da možeš da provetriš to tije bitnije ako ti je dole beton a zid u malteru ne sekiraj se ako su daske bolje da su tvrde(bukva-bagrem)
 
Ako lepo napraviš neće.,jedna hranilica ti je za desetak komada sasvim dovoljna(da ti dve ne zauzimaju mesto).Sa tim prozorom i vratima će imati dovoljno svetla + dobra hrana i samo piči. :D
 
Za jednu svninju potrebno je 0.7 kvadrata,to je po standardima.

Ako vec pravite svinjce onda gledajte da sebi olakstate u fizikalisanju,stavite resetke i mirna Backa :D
Ja bih trebao na prolece da radim novi svinjac za jedno 200komada tovljenika,naravno idu resetke.
 
pedja
koliko ce te kostati tajsvinjac
Post je spojen: [time]1260304806[/time]
_________________________________________________
ima li neko neke skice ili slike nekih objekata
 
Trebam majstora da zovem ovih dana da se dogovorimo pa da pocnem polako da kupujem materijal.
Majstor kaze da ce me izaci sve zajedno oko 16-17000e,sa hranilicama i sve po redu sto ide,samo da ubacim svinje i hranu
Samo ce mi biti problem gde cu sa zalucenim prasicima jer te hranilice su one okrugle a one se monitiraju jedna za 2 boksa.Ona se stavlja na pregradniz zid izmedju dva obora i svinje jedu po zelji
Tako da cu morati da napravim i odgajaliste gde bi mi prasici bili do 20-ak kg ali to ce biti kako planiram tek na prolece 2011 a mozda i ranije,nikad se ne zna

:ppozdrav:
 
Nazad
Vrh