Objekti za držanje svinja - svinjci

Dali se zidovi kanala mogu zidati ili samo izlivanje betona? Za osoku
Ako se zida mora se nabaciti i izolirati, u suprotnom ili pušta vodu unutra ili osoku vani, sve zavisi od terena.
Mi smo kod sebe zidali betonskim panjevima, nije nabačeno.
Pošto je u brdu, sa gornje strane propušta vodu u jamu, a sa donje curi osoka vani, curenje nije veliko ali curi.
Tako da je preporuka betonirati

Ma samo zamažes fugne dok zidas i to je to.. Nije taj kanal toliko dubok da tu ima podzemne vode.. A ako ispuniš fugne i dole iz betoniras nece osoka nigde otići.
Dobro drugo je kad je u brdima, ali ovde kod bas ravnica pa nema tih problema..

Šta bi preporučili kao ograde za pregrađivanje boksova u tovilištu?
Trenutno su u objektu ograde od ramova od četvrtastih cevi a između je navarena armatura.
Boksovi su 6x3.
Razmišljao sam o plastičnim panelima za tov, ali ne znam da li bi bilo problema sa provetravanjem i vrućinom leti.
Mogao bih i da napravim ovakve ograde ali ram da bude od debele armature i između armatura takođe, takve imam dve pregrade i drže 5 godina bez da je ispala i jedna armatura.
Beton bih izbegao zbog takođe provetravanja i zato što bi smanjio površinu boksova.
24f3045cdbce0c8b0a73a91ee573ee6b.jpg

Veoma zanimljiva ideja, nisam razmišljao o tome. Tu se ne bi izgubilo mnogo prostora, samo na stubovima.
Pritom bi i provetravanje ostalo dobro.

Ja kod mene imam betonske pregrade i plocice na njima. Nemam problem sa provetravanjem. Ali imam ventilatore. Ja znam da kod mene vise necu stavljati nikakvo gvozdje. Samo plastika, prohrom ili beton. Ostalo sve propadne brzo…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh