Sava21
Član
Koliko je potrebno da bude debeo betonski zid kanala i sabirne jame i koja armatura je dovoljna za zidove?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jednostavan sistem gradnje je od betonskih blokova, daleko lakše i brže nego šalovanje i lijevanje. Vanjski zidovi 25cm, unutrašnji 15-20 zavisno od visineKoliko je potrebno da bude debeo betonski zid kanala i sabirne jame i koja armatura je dovoljna za zidove?
Jel se u te blokove u te njihove supljine sipa beton sa armaturom?Jednostavan sistem gradnje je od betonskih blokova, daleko lakše i brže nego šalovanje i lijevanje. Vanjski zidovi 25cm, unutrašnji 15-20 zavisno od visine
Ne, klasično zidanje, faleri na svako 4-5mJel se u te blokove u te njihove supljine sipa beton sa armaturom?
Kanalizaciona cev svodi non stop tekucinu i jos po nesto u njoj, a ovde je rec o ispustanju odjednom, inercija povuce sve kada se klapna za ispust(ako postoji) otvori, a isto vazi i za usisno crevo cisterneBlagi pad da. I kanalizacione cevi se postavljaju pod blagim padom. Veliki pad ne, da se ne sjuri tečnost a čvrst deo ne ponese.
Nismo se razumeli, kanalizaciona cev pod blagim padom- da, kanal za osoku koji se prazni u jamu nema potrebe za padom jer kad se klapna otvori inercija tekucine odvuce sve...Prijatelju, čitaš li ti šta sam napisao? 1)Blagi pad, da. Da li sam u pravu?
2) Kanalizacione cevi sam naveo za primer tj ni one se ne postavljaju ravno (što je neko naveo u postovima pre ovog) Da li sam u pravu?
3) Veliki pad ne (u prethodnom postu sam opisao zašto ne). Da li sam u pravu i za ovo?
Iz svega napisanog se valjda da zaključiti da znam o čemu pišem tj upoznat sam kako funkcioniše. Svaka 3meseca izvlačim osoku iz nećakove farme gde ima takav kanal i jama.
E sad imam ja jedno pitanje za tebe. Ako se kanalizaciona cev ne postavi pod odgovarajućim padom, misliš da se neće zapušiti? Koliko sam shvatio iz tvog posta ti tvrdiš da ona svodi non stop. Znači i ako ne odnese iz prve odneće kasnije?
Od elektronike u svinjcu nebih dalje od svetla i ventilatora.Види, она електроника за вентилацију је направљена од компоненти и све је измењиво. Са друге стране имаш такав систем где на улазу убациш параметре- број прасади, тежина и старост. Притиснеш ентер и завршио си до утовара. Е то тек кошта...
Ovako nesto mislim, trenutno je pokriven salonit plocama i ispod stiropor 5cm izmedju greda. Ploce su dotrajale poprilicno i mislim se da zamenim ih sa limom. Interesuje me da li je bolje da namontiram na krov tako kao dimnjak sa ventilatorom, ili samo da ostavim kao neki šuber od recimo 1m² koji otvaram da izadje gornji sloj vazduha kroz njega?Или можда направити "оџак" на два-три места на крову, да и тако циркулише ваздух.