Objekti za držanje svinja - svinjci

Pozdrav, tek sam krenuo da drzim krmace, imam za sad 4 a u planu mi je da prosirim na 12. Planiram da zidam prasiliste pa me interesuje jesu li dovoljna 3 prasilista na 12 krmaca? I interesuje me jel mogu da drzim po 3 krmace zajedno u jednom boksu 2,2m x 4m?
Bilo bi dobro barem 4 prasilišta, na taj broj krmača, to sve zavisi kako se pogode prašenja, nekada je 3 dosta, a nekada će i 4 biti malo.
Što se tiče držanja više krmača u jednom boksu, to je loše rješenje uvijek se kolju. Bolje je napraviti više manjih boksova pa po jednu držati.

Za krmace je najbolje zagraditi par ari i napraviti jednu supicu da imaju gde da se sklone od kise i da jedu na suvom, napraviti im jednu kaljugu da se kaljaju i pustiti ih da uzivaju, kakvi boksovi i fioke

Sto se tice držanja krmača zajedno to sve zavisi od krmače, ako ih ima tri uvek će dve da tuku treću.. Ja sam držao po dve u svinjcu zajedno i uglavnom sam morao da gledam koja se sa kojom slaže pa se onda ne tuku. Čim sam napravio neku rokadu odma talambus.

Za krmace je najbolje zagraditi par ari i napraviti jednu supicu da imaju gde da se sklone od kise i da jedu na suvom, napraviti im jednu kaljugu da se kaljaju i pustiti ih da uzivaju, kakvi boksovi i fioke
Управо тако имам план ... Пари се и у башту до пред прашење... Физичка активност, витамин од сунца непроцењиво

Испод блокова је бетон? Ако јесте, спусти доле до бетона држач и заврнеш са нечим оваквим. Не треба типла. Само да је одговарајућа рупа.
d23ad4890f0f6130a8c6857a51d228dd.jpg

To je sve sviranje qrcu,i ja sam muke mucio i uvek ga razvale, samo na patos udariti L profile i daske i mozes da ga stavis na sred dvorista i nema mrdanja

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

To je sve sviranje qrcu,i ja sam muke mucio i uvek ga razvale, samo na patos udariti L profile i daske i mozes da ga stavis na sred dvorista i nema mrdanja

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
To je najbolje rješenje ko nema rešetke, vlastiti pod i može se staviti bilo gdje.

A ko ima rešetke, samo navojne čipke kroz zid, sve drugo kad tad iščupaju.

Јел користи неко ел. чувар?
Имате ли неку препоруку?
Имам неких 10-ак ари где бих могао направити испуст за крмаче

Da li neko ima objekat za svinje montazni nesto slicno kao plastenik,ima dosta ovcarnika sada prave na taj fazon?

Nazad
Vrh