draganpopo
Član
Unutar obijekta nema kondezacije niti po plafonu niti po zidovima, samo po cjevima od vode posto je hladna voda a tem obijekta oko 25, a na plafonu i preko 30 stepeni. Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas je svinjarstvo isplativije zato sto u mojoj regiji nije razvijeno, ali okolina Gradiske i kompletna Semberija ima dosta vise svinja a samim tim i problema sa plasmanom i jevtiniji su od moga kraja za 30-40euro centi po pitanju prasadi i tovljenika oko 20-30EC, a sto se tice suvencija isto su slabe jedino sto dobijam od drzave je 25eura po krmaci godisnje, na prasice nema nikakve posticaje, a neradim tov, nego samo nesto za stalne musterije ujesen, tako da i mi smo prepusteni sami sebi. Sojina sacma je kod nas trenutno 0,53eura, a za premikse neznam kakve su kod vas cijene kod mene su od 1,3-1,75eura zavisno od kategorije. Ali kod vas su dosta povoljnije zitarice tako daje sve tu negdje, svi smo u istoj gabuli.Imamo mozda dostupniju genetiku jer je svinjarstvo razvijenije al sta nam vredi kad je neisplativo,kod vas je premix jeftiniji,sojina sacma ,subvencije su vam vece a i cena tovljenika,kolika je subvencija kod vas i cena tovljenika,kod nas je kroz marku 2,25...