Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Stvarno poznajes .nemam komentar.ako te interesuje raspitaj se..sutra.kad ides na.posao.Svaka tebi cast ako ti ovde vidis polemiku,a sto su mi Poljana i Prugovo blizu vidi se da bas poznajes okolinu, ne znam u cemu je fora da krijes iz kog si sela ko zmija noge. Jedino po tvom pisanju ostaje Klicevac a tamo sam svaki dan I jos necu da ima Rita jedino mozda kod Hrastovace gde su bili kanali jer u stigu sigurno nema rita
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Prošao sam sva ta sela i tu nema nigde ni r od rita,kod nas je kontra nego u Vojvodini jer je ovde bolja zemlja na brdu i bregovima nego u doljama jer je kod nas u doljama najgora zemlja nešto između ilovače i smolnice i tu je najsigurnije za žito i suncokret dok za kukuruz treba kiša svake nedelje da pada da bi bilo nešto od njega dok je na brdu kukuruz rodio i 2017 5-6t na ha a u ravnici negde nije bilo ni pabirkaСалаковац,Велико ,Мало Црњиће Топаоница,Црљенац,,Кула ,Божевац, провео 6 месеци у тим селима давне 1999год
Trst je grad u italiji, na moru, pa je tamo možda močvarno... Šta znam, nisam bio nikad...Poznajem ja dobro okolinu ali jos nisam cuo da ima Rita jedino mozda Prugovo ili Poljana ali nesam cuo
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Ne. Vidis da pisem i o OS hibridima, mogu i o Kws-u, mogu i Pioniru. Ali NS volim, nas je.. Smatram da ga je Zp izdominirao neopravdano, navukli su ljude na ogroman klip, a randman klipa je uvijek u korist NS-a u odnosu na Zp. Ista stvar i za Osijek, BC je kod nas duplo prodavaniji, a Osijek daleko stabilniji. Niko nije osjetljiv na susu kao BC hibridi. Ako nadjem sliku, pokazacu razliku izmedju OS Drava i nekog BC-a iz iste grupe zrenja i da vidis kako su podnijeli 3 dana bez kise, temperatura preko 38 stepeni.Stjepanovic88 da nisi ti možda promoter N.S semena za tvoj region?
Nisam ni jaTrst je grad u italiji, na moru, pa je tamo možda močvarno... Šta znam, nisam bio nikad...
E viš kolega ja sam imao ove godine 10 kj parcelu ravnu ko tepsija (isti uslovi i agrotehnika) i posejao pola pionir 0725 i zp 606, odem pionir i iskipujem pa vratim zp uglavnom uvek u bunkeru više zp-a bar za 2 korpe klipa nego pionira e sad kad bih ga okrunio možda bi bilo drugačije ali no.Uglavnom sa 606 po potencijalu za prinos malo koji može da se nosi samo traži dobru agrotehniku i padavine a tako i 427, znači moraš ubosti godinu.Lep i krupan klip, ali ne trpi vece sklopove. Cesto ima jalovih biljaka. Kad mu odgovara godina za kotarke idealan. Po potencijalu prinosa visoko rodan, ali ipak ne moze da se nosi sa vodecim strancima.
Када је тек изашао, а мислим да је то било прије неких 7 година НС 5043 је показивао сва добра својства скоро па идеалног хибрида у ФАО 500. Већ идуће године је био потпуна катастрофа и није уопште личио на оно што треба да буде. Исту ситуацију имао сам и са ЗП 555 с тим што ЗП никако није подносио ништа испод 25 цм. Проблем домаћих хибрида у задњој деценији је недостатак континуитета. Направе нешто добро и након кратког времена се пос..у на њега. Да не причамо о доради сјемена која је по принципу очекуј неочекивано. Нови хибриди НС-а заиста обећавају да ће можда хватати корак за странцима али дуг пут доказивања је ипак пред њима.Kod mene je uvek bio dobar a poslednji put sam ga sejao 2015 na manjoj površini za berbu u klipu i te godine prelomim da prodam berač pa sam ga skinuo u zrnu.Možda se u međuvremenu nešto i promenilo ali ne sejem domaće hibride, definitivno sam odustao od njih 2017.