agromart
Član
Kakav je se pokazao NS 4015?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sejem ove 6140 i 7020,dobar je bio i 6102 ali ako zakasnis oće se kruniti,a i 6030 je dobar samo ni se zgadio 2014 bio buđav u vražju mater,i dobar je 540 samo malo višlja stabljika za 30 santima i 14 redi zrna dugačak klip imam ih u čardaku pa kad dođe bolji fon slikam .Znači vlaga ih muči,a šta bi ste preporučili za branje u klipu?
Ne voli sušu ni malo voli plodna zemljišta ,nije za berač,ako baš oš ns 400 fao bolji je 4030 ili mošda 3022 ,ja bi to predložio a ti se malo raspitaj kod promotera za tvoj kraj ako treba broj tel. kaži ima ih u katalogu pa ti pišem.Ove godine cu opet sejati nesto NS-a a to je 4023,nadam se da ce biti pogodak.Prosle godine sam sejao 6010 i vecina me je kritikovala na ovom forumu da sam se zajebo i da ce da se zakuca u crnu zemlju,medjutim preziveo je dve oluju nije se ni nakrivio,odlicno rodio,klipovi izuzetno zdravi nema kvarnog zrna.NS,Agrimaks i LK Becar su mi bili najzdraviji.
Za 4023 malo podataka a opet racunam noviji je hibrid a i grupa 400 je primamljiva zbog eventualne suse i ranijeg skidanja na jesen.
Tisa se predlaže za silažu. Samim tim mora da ima manje lignina, odnosno manje nesvarljivih materija, s toga takvi hibridi lakše polegnu.Tisa je jako dobar kukuruz ali lako polegne ali je jako jako dobar i rodan,ima veći hektolitar od 640.