Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo informacija sa noćašnjeg sastanka pričala je žena o pravilniku bila je učesnik seminara o ovoj temi .Dobrovojno se ulazi u sistem pdv-a,ko ima prihod veći od 2.000.000 dinara može ući a ko prelazi 8.000.000 dinara obavezan je, pdv se povećava sa 8 % na 10% .Ko nije u sistemu pdv-a kada prodaje robu dobija iznos pdve-a na cenu robe nema nikakvih izmena sve po starom nije obavezno vođenje knjiga i PIO veze nema sa ovom temom.
Cena za tebe nije 16,20 nego osnovna cena +pdv cini 16,20,to mora biti istaknuto,i na obracunima iskazano posebno.Svi koji su u sistemu sami fakturisu dobiju osnovnu cenu plus obracunaju pdv.Tako da dobijes i ti pdv,da nemas RPG sa aktivnim statusom imao bi manju cenu za pdv iznos,zato sam prinudjen da se registrujem i da napustim klub Hobi poljoprivrednika.
Pero nisu u pravu,uvek svaka istaknuta cena kod tvog otkupljivača je sa PDV-om,nekada ste imali 5% a mi u PDV.u 8% sada je za sve jednako. Razlika je što si ti svoj PDV stavio u džep a ja sam ga platio državi.
- - - - - - - - - -
I nama se isplaćuje ista cena kao I vama tj 16.2 sa PDV-om,mi ga uvek pominjemo jer ga obračunavamo kod knjigovođe,vama je nebitan totalno nemate nikakvo opterećenje ,bar za sada.
Ne ne svi imamo istu cenu tj ta cena koju nam isplaćuju je sa PDV-om , rzlika je kanije u knjiženju..itdUpravo to nije mi jasno bilo. Mislio sam da vi koji ste u sistemu PDV-a mozete ostvariti cenu od 16.2 + 8% sto znaci 17.49 din.( u temi Trenutna cena kukuruza Dusan A iz Crepaje je napisao da na ceni od 16.00-16.1 dobije i PDV od 8% sto je 17.28 din. na kukuruzu sa lagera)
A ujedno vidim da neki clanovi koji nisu u PDV-u takodje pricaju da imaju pravo na PDV odnosno mislio sam da imaju pravo da na tih 16.2 + 8%.
Vrlo lako moguć scenarioAko je tako kako ovde neki tumace zakon onda ne vidim svrhu promena zakona. To na dobrovoljnoj bazi je jako skakljivo i treba ga dobro protumatici i razjasniti. Da ne bude da ako imas registrovano aktivno PG da si automatski i preduzetnik. Ne vidim svrhu bilo cega ovde sto mi pricamo i polemisemo ako ce sve ostati po starom osim ako nisi lud pa dobrovoljno hoces da te dodatno oporezuju.
Зато што ће држава сутра доћи у позицију да ти плаћа материјално обезбеђење и друге видове социјалне помоћи а овако ипак упумпаваш неке паре у фонд (друго је питање како се управља тим фондом).Da li neko ima neko razumno objašnjenje za sledeće pitanje:
Zašto mora da se uplaćuje PIO ako ja ne bih da imam penziju?
"Ko nije u sistemu pdv"Evo informacija sa noćašnjeg sastanka pričala je žena o pravilniku bila je učesnik seminara o ovoj temi .Dobrovojno se ulazi u sistem pdv-a,ko ima prihod veći od 2.000.000 dinara može ući a ko prelazi 8.000.000 dinara obavezan je, pdv se povećava sa 8 % na 10% .Ko nije u sistemu pdv-a kada prodaje robu dobija iznos pdve-a na cenu robe nema nikakvih izmena sve po starom nije obavezno vođenje knjiga i PIO veze nema sa ovom temom.
Onda ne vidim razlog da bilo ko vodi knjige ako nije u PDV. Izlaze se nepotrebnom trosku i to svojevoljno.