Minimum 70kj clan mora da ima da bi uopste pomisljao da radi redukovano.Svako do 50-ak kj nema traktor od 100+ks,glupo je i pomisljati da kacimo gruber ili razrivac na traktor od 70-80ks,znaci samo ce veliki moci da rade tj bice im rentabilno.
Nesto najefikasnije sto cemo mi mali sa traktorcicima od 30-70ks moci da uradimo jeste da platimo nekom da podrije njivu cisto da razbijemo pluzni djon pa dalje po starom.
Nesto najefikasnije sto cemo mi mali sa traktorcicima od 30-70ks moci da uradimo jeste da platimo nekom da podrije njivu cisto da razbijemo pluzni djon pa dalje po starom.

Jedna baterija pr. kod Gasparda ili MaterMaka sa duplim disk ulagačima ima 92 kg i nezavisno se podešava pritisak ulagača i točka koji zatvara brazdu. Nodet ne može da se preradi. Inače pritisci na sejalicama za no till su od 150 kg pa na više. To ne znači da ti treba veliki traktor. Sejalica 6 redova zahteva 60 kw traktor. Ja video a i Škrbić me podučio pošto sam po struci ratar. Navedeno smo merili zajedno tokom proteklih 14 godina zajedničkog rada. Morao sam savladati mehanizaciju do jednog dela kako bih mogao da sa napretkom mehanizacije preporučim tehnologiju proizvodnje neke biljne vrste u normi setve, količinama hraniva, prihrani, međurednom kultiviranju ako se radi, izboru sorte i hibrida i sl.
.
pricas istu pricu ko moj pokojni cale
ovaj smajli se dopao mom klincu od 6 godina.