No-Till , direktna setva bez obrade

Učlanjen(a)
25 Feb 2016
Poruka
288
Lokacija
ILANDZA
Agria je marka sejalice, mislim da li je turci proizvode ili neko drugi, i ko prodaje ove sejalice koja firma ?
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.247
Lokacija
Subotica
Da li je moguće da nisi nikad čuo niti pročitao na forumu ili da u selu nemaš nikoga ko ima Agria sejalice? Agria je subotička firma.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
13.254
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Po cemu se razlikuje rasturanje stajnjaka i osoke masinski od ovog grazing nacina ?.Ne zadrzava se stoka na jednoj mestu dugo,velike su to povrsine ,stalno su u pokretu maltene,nisu to nista vece kolicine ,cak mozda i manje a opet nzm,od klasicnog nacinja rasturanja stajnjaka.
Ujedno što je i Montoya pitao , nemože se taj "grazing" ili ispaša porediti sa klasičnom obradom ili sa rasturanjem stajnjaka u klasičnoj obradi zato što je to uzgoj klasičnog usjeva , sijanje "cover crop" ili pokrovnog usjeva tokom ljetne sezone dok je usjev još na njivi ili najkasnije odmah nakon žetve i puštanje stoke na ispašu u taj pokrovni usjev naravno tokom zime ili proljeća . Kako porediti puštanje stoke u klasičnoj obradi kada je uzorano ujesen?
 
Učlanjen(a)
8 Jan 2011
Poruka
5.221
Lokacija
Petka,Pozarevac
Danasnja setva bez obrade.
Strnjiste na koje nije nikla uljana repica. Dosta samonikle psenice. Setva Cosad Trilogi,Pinki i Basmati 22cm razmak i ureja 1kg po hektaru. Dubina setve 4cm. Masina obicna Cansa sa diskosnim ulagacima preradjena na vucenu i dodate zvezde za sklanjanje zetvenih ostataka.


Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
 
Učlanjen(a)
4 Jan 2008
Poruka
2.949
Lokacija
Vinkovci
Jel imaš koju sliku di se bolje vidi kako su montirani točkovi i cilindri za podizanje sijačice? Jel sistem orginal il kućna prerada?Kako se mali IMT nosi sa njom? Kojom brzinom sije? Odgovor može i na pp.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
13.254
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Kapa dole Srdjene , svaka čast . Nego koliki je prečnik diska za otvaranje na sijačici i kolko je teška baterija ? MOže li usijati i zagrnuti u tvrdje ?
 

Batunga

Novajlija
Učlanjen(a)
12 Apr 2014
Poruka
26
Lokacija
Mokrin
Pozdrav svima. Retko se ukljucujem u diskusije, uglavno upijam znanje i iskustvo starijih forumasa:) Pre neko vreme sam naleteo na lepo predavanje vezano za notill obradu zemlje i tada sam se veoma zainteresovao. Evo linka pa pogledajte, sve lepo objasnjeno. Predavaca bi trebalo dovesti na forum, ako vec nije :)
Inace svaka cast svima koji pocinjete ovaj vid obrade, verovatno cu vam se pridruziti za koju god..
https://www.youtube.com/watch?v=8ouIfhBuVBk&t=10s
 
Vrh