Srdjan Žorž
Član
Nesto sto neznam ne mogu da pisem videcemo kada dodje i pustimo u rad.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega jel ona baca prilikom setve i NPK ili MAP i ako ne baca na koji nacin ces ga unositi?hvalaNesto sto neznam ne mogu da pisem videcemo kada dodje i pustimo u rad.
Naravno da mi se ne svidja ali ovako "mala" sejalica ima bocno tockove vec sve naredne dimenzije su tockovi pozadi. Ali treba i jaci traktor. Ja sam odlucio samo sa manjim masinama da radim i samo svoju zemlju. Svake godine kupim po jedan he umesto kirije i velike potrosnje nafte. Za sada imam jedva 10ak h za mene dovoljno i ne bakcem se kirijama i bespotrebnim trosk9vima. Svodim poljoprivredu na traktor sejalica prskalica i to je sve od mehanizacije. Ostalo prodajem.gledao sam je,dobro je uradjena i jaka ali me nerviraju ti izbaceni tockovi
Treba da probas da nabavis i u smesu dodas Tillage Radish da ti razbije sabijenost zemljistaJa sam takodjer sijao direktno smjesu zitarica i graska u jesen poslije berbe kukuruza u ogromnu masu i niknulo je super jedino je u proljece zemljiste bilo strasno nabito i nebi bilo dobrog razvoja korjena.To je do mog zemljista posto je pseudoglej koji kod vas spada u 5.klasu zemljista,neka me netko ispravi ako grijesim.Valjalo bi imati i neki min disturbance ripper u rezervi.
Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
Covek to radi kao pokrovni usev, ako uspe godina on ostavi i ima drugu zetvu, cak je i prosle godine od postrnog usevaa soje imao prinos cca 700 kg po jutru,po onoj susi!!Rabadzija svaka cast,svi usevi su odlicni,ja sam razmisljao da posejem postrmno soju ali sam se bojao da ovi meteorolozi nece pogoditi za kisovito vreme a nemam mogucnost da zalivam...
Jel on pravi te nosače diskova?Preko puta je kukuruz koji je sejan nodetkom na koji je montiran rebrasti disk koji proseca zemlju i zetvene ostatke ispred ulagaca semena
https://www.youtube.com/watch?v=ReZBmioS0ww