Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno samo poenta je u ulagacima koje covek u Adi pravi i koji su na RAD sejaciciTakva sejalica može da se nađe za 100 e.
Pravio je, u principu to je i najbitnije ti diskosni otvaraci reda u koje ulagac da li sanke ili tanjirasti kod zitne.....bas kao na slici ove Turske u pre nekom postu.A kaki su mu oni diskovi na olt sejalici,jel su fabrički ili pravio čova,ima na svijim drugim snimcima.
Ne znam dal sam jasan bio,mislio sam na nodetku i dali se može to videti negde i napraviti te nosače diskova,radio no til ili ne dobro ih je imati spremne,npr. ove god je bilo dobro raditi samo drljačicom i setva,a tu diskozna sejačica dolazi do izražaja.Pravio je, u principu to je i najbitnije ti diskosni otvaraci reda u koje ulagac da li sanke ili tanjirasti kod zitne.....bas kao na slici ove Turske u pre nekom postu.
Sledeca slika je sa jednog ruskog sajta kako su radili nadogradnju postojece zitne u no-till
Shvatio sam te ja,pravio je covek i sa tim su ove godine sejali kukuruz i suncokret.Ja sam sliku/primer stavio kako rusi nadogradjuju zitnu a ispred nodetke ti treba koliko redova imas.Ne znam dal sam jasan bio,mislio sam na nodetku i dali se može to videti negde i napraviti te nosače diskova,radio no til ili ne dobro ih je imati spremne,npr. ove god je bilo dobro raditi samo drljačicom i setva,a tu diskozna sejačica dolazi do izražaja.
Koliko sam ja shvatio taj prelazak sa konvencionalnog na no-till ne moz' "preko noci", to je proces koji traje nekoliko godina da bi video efekte ove tehnologije.Kod nas ove godine, jedno gazdinstvo onako bas jako, sejalo sa sejalicom na 70, koja kosta ko 6 majevica od 9 redi, sejali su i u povaljani tritikal i neke druge kulture, to je jako dugo nicalo, i nekako jako sporo raste...
U pocetku budu nizi, a posle se naviknes.Tako je kazu da prvih 3-4 godine prinosi cak budu i nizi od prosecnih...