Nikad ovako !

Nisam služio vojsku niti sam ikad bacio bombu (pretpostavljm da je u pitanju bila M75-kašikara), ali znam kako se koristi i znam da je gotovo nemoguće da se slučajno aktivira. Mislim da ovde neko nešto laže. Kako bre može slučajno da se aktivira kašikara čak i da igraš basket sa njom?

Nisam služio vojsku niti sam ikad bacio bombu (pretpostavljm da je u pitanju bila M75-kašikara), ali znam kako se koristi i znam da je gotovo nemoguće da se slučajno aktivira. Mislim da ovde neko nešto laže. Kako bre može slučajno da se aktivira kašikara čak i da igraš basket sa njom?
Ta ih je ubila jedino kad im je eksplodirala iznad glave. U pitanju je prije bila defanzivna ili nesto drugo sto eksplodira.

Ofanzivne rucne b. su plasticne sa malom kolicinom eksploziva , a defanzivne metalne sa vecom kolicinom eksploziva i puno opasnije.

Pricalo se da je radjena i posebna verzija diverzantskih bombi. Identicne ,ali uradjene da eksplodiraju odma cim se povuce osigurac ili pusti kasika .Valjda namjenjene da se ostave neprijatelju kod povlacenja i slicno. Licno nisam vidio ali čuo.

Nazad
Vrh