Nikad ovako !

Pre jedno 10-ak godina klinci cuvali koze i igrali se i nadju u travi rucnu bombu. Bilo njih 4-5 sigurno. Dosli kuci, pricali da su videli bombu, a niko im nije verovao. Sreca jedan klinac reko komsiji, opisao mu do detalja kako izgleda, onda komsija ispita i druge, svi slicno opisali i on poveruje. Digne se skoro kilometar sa njima da mu pokazu i tamo prava bomba. Kaze kao nova, neko je skoro izbacio. Posle naravno obavestio policiju i oni je pokupili.

Jesam mozda pricao nekad kako sam naplasio cijelu spavaonu u vojsci na terenu?
Spavaona uvece bila puna vojske krevet do kreveta na sprat . Svinjci na Manjaci ,ko zna. Nadjemo skolsku bombu , i sad skontam kako cemo. Ja udjem u spavaonu iza vrata i drzim bombu u ruci ,i pocnem da serem kako smrdi , kako ne peru noge,prde,... pobicu ih .. niko ne reaguje , a drug kao slucajno uleti i lupi me vratima ,bomba ispadne . Za 3 sekunde spavaona prazna ,zaglavljuju na prozore ...
Poslije je bilo sranja ,... pritvora ,..al nema veze

Pricalo se da je radjena i posebna verzija diverzantskih bombi. Identicne ,ali uradjene da eksplodiraju odma cim se povuce osigurac ili pusti kasika .Valjda namjenjene da se ostave neprijatelju kod povlacenja i slicno. Licno nisam vidio ali čuo.
У питању су стандардне РБ у које се по потреби убацивао тренутни упаљач.
Од пар људи који су радили у СРБ сам добио потврду да фабрички нису никад паковане са тренутним упаљачем већ искључиво са упаљачем са успоривачем.
За специјалне задатке су дијељени тренутни упаљачи, било да су се користиле као средства за минирање (на све могуће начине који су примјењиви) или намјерно остављане непријатељу.

Ако су имали 40-ак година требало би да их је војна обука закачила. Осим ако нису избегли. Са тим нема зезања.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Jedan 1986, jedan 1991 a jedan 1995 godište. Sumnjam da je i moj imenjak u čijoj se kući/dvorištu odigrao tragičan dogadja bio na vojnoj obuci. A znam da je bio dobar i vredan mladić. E šta se kobne večeri desilo i odakle bomba, pitanje je. Sreća, moglo je biti i više ljudi.

Jesam mozda pricao nekad kako sam naplasio cijelu spavaonu u vojsci na terenu?
Spavaona uvece bila puna vojske krevet do kreveta na sprat . Svinjci na Manjaci ,ko zna. Nadjemo skolsku bombu , i sad skontam kako cemo. Ja udjem u spavaonu iza vrata i drzim bombu u ruci ,i pocnem da serem kako smrdi , kako ne peru noge,prde,... pobicu ih .. niko ne reaguje , a drug kao slucajno uleti i lupi me vratima ,bomba ispadne . Za 3 sekunde spavaona prazna ,zaglavljuju na prozore ...
Poslije je bilo sranja ,... pritvora ,..al nema veze
Rezervisti su vise svojih pobili i ranili nego li mrskog nam neprijatelja tim bombama :D A voleli su da nose sto vise, ja i onu jednu sto isla uz b/k posle par dana aktiviram pa zaduzuj novu.Ofanzivne su bile lose za ciscenje terena slab efekat dovoljno da ih zaklone vrata i dzabe si bacao.Posle ko je isao ciscenje prioritet bio da zaduzuje defanzivne.Gde zelena udje tu trava ne raste.

A po PS svaka se "pakovala" direktno na zaduzenju jer je pogotovo m75 dolazila bez upaljaca, inzenjerci ih sklapali i pakovali u "konzerve" pa onda zaduzis.A pri vecem sranju i manjku vremena dva puta porveris rascepku pa je nacukas nozem :D

Nazad
Vrh