cicimoric
Član
Da to je taj put
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas još uvek ima kolskih puteva kojima je širina 1,8m (imam jednu njivu pored takvog puta gde mi se pravi šteta al ajd, nema veze, nije često a i čovek je ok). Tako da standard je različit.Standard širine puta je da mogu da se mimoidju dva voza sena.
Има и код мене нешто слично. Објашњење је да је ту планиран канал за наводњавање.A realno koji će put u ataru od 29 m,ne voze se avioni.Meni je skroz ok pošto su komšije i levi i desno skoro pa pošteno podelili.,Bar nema korova i semena kojekakvog.
Ako je taj deo atara frekventan pa još ajd ali ako nije onda je suludo. Po meni. Danas su to dva JD-a ili Claas-a sa hederima od 5-6-7m, za 20 godina ako dođu kombajni sa hederima od 12+ m opet će trebati širiti put?Jedini koji su tražili da se proširi put sa 6,6 metara na 20 metara ( po 7 sa obe strane ) sam ja i komšije u tom potezu. Dužina bi bila 1 km a povod je taj da zbog uvećanja poljo mehanizacije dva Džon dira ne mogu da se obiđu već gaze usev. Fora je ta da od nas niko nema ni MTZ a tek Džoniku.
Samo 4 metra?Kod nas gde god je bila komasacija nijedan put nije manji od 6 m, a desi se da je i 7-8.....Kod nas je većina lenija široka 4m, a nađu se i one od samo 3m (jedna ide pored jedne moje njive, al to je "progon").
,,Прогон", већ заборављена реч, код нас је то пут за стоку.Kod nas je većina lenija široka 4m, a nađu se i one od samo 3m (jedna ide pored jedne moje njive, al to je "progon").
Ima toga svudaКод мене "постоје" путеви који се не виде, нема их нигде осим у геосрбији. Имамо и пољочуваре али то њих не занима
Hahah. Mislim da ovde samo treba da se uspravi falus i problem rešen. Možda da namrvi par kutija viagre kad sledeći put baca djubre.Ima toga svuda
Evo ovde se vidi gde po katastru ide put a odavno je to osvojila šuma.Ovaj što radi taj ćošak mora da gazi moje da bi došao u ovaj falus od njegove njive.Vide se tragovi gde gazi.Crvena strelica je gde je nekad bio ulaz u tu njegovu njivu.Žuta je stari put koji ide donjim delom moje njive.A plavo je put koji je sad napravio gaženjem, a šuma ima 7 (SEDAM) vlasnika.
A za falusni oblik njive da zahvali svom tati koji je sam pobijao markere kad je krajem 60ih bilo aero snimanje pa je napravio krivinu.