Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije sve jedno ,jer onda kada je politicko odluceno da se prekine inflacija od sutradan je nije bilo a sad nista ne zavisi od nasZa obična čovjeka je svejedno dali je poskupljenje samo kod njega ili još negdje osim ako nisi mislio da će to poskupljenje izazvati još neke neželjene efekte pa da nam bude još teže.
Bitno je za običnog čoveka,jer kad su ovakva poskupljenja više se ne ide na direktnu intervenciju iz robnih rezervi,već se prvo uvozi ako negde ima povoljnije,pa tek onda korekcija iz robnih rezervi,koje su ograničene i koje su poslednje rešenje.Oročeno na šest meseci realno duplo manje,dakle ako za tri meseca cena ne krene dole samo nebo je granica.Za obična čovjeka je svejedno dali je poskupljenje samo kod njega ili još negdje osim ako nisi mislio da će to poskupljenje izazvati još neke neželjene efekte pa da nam bude još teže.
Velika količina štampanog novca ( u Svetu ) traži pokriće u proizvodima ( u realnu vrednost ) a kako je taj disparitet narušen jer je sada u opticaju više papira nego robe automatski roba vredi više suski ..................ako za tri meseca cena ne krene dole samo nebo je granica.
90ih smo bili u izolaciji,sad je problem globalni...........
To je primer inflacije,a kod nas je za sad uspešno prikrivaju.Što se vidi u odnosu dinar-evro.Velika količina štampanog novca ( u Svetu ) traži pokriće u proizvodima ( u realnu vrednost ) a kako je taj disparitet narušen jer je sada u opticaju više papira nego robe automatski roba vredi više suski .......
Jedini lek je prestanak štampanja ......
Ovo je neko moje na glas razmisljanje
A sta robom koja je proizvedena po staroj ceni ,a poskupeli su i nju pravdajuci se poskupljenjem proizvodnje? Zar ne bi drzava trebala to da resi ? Nesto slicno kao sto je bilo sa maskama prosle godine. Konkretno na djubrivu koje sam ja uzeo po ceni od 88 din/kg, je datum proizvodnje maj mesec.Ovde je u pitanju druga stvar.Robe ima ali je jednostavno njena proizvodnja poskupela,a kupovna moć ostala ista.Zato se radi ovo sa hlebom.
Bi li ti prodao psenicu po proslogodisnjoj ceni ? Uostalom sejao si je prosle godine, a tad je djubrivo i seme bilo jeftinije ??Da . Rece mi jedan uvoznik otprilike : nemogu prodati robu po staroj cijeni iako je ranije nabavljena jer sad nemogu nabaviti tu kolicinu koju moram imati za te pare pa radije neka stoji ..? Totalno nefer i neubjedljivo .
Ipak moze i trgovina biti postena . Evo za ovaj slucaj npr , nek skupe narudzbe ko hoce robu neka uplati dio ili sve i kad stigne trgovac uracuna min marzu , nema nikakvog rizika i to je to.
Ne razumijemTaj sto ide u Rusiju mislis da bi planirao kako da uklopi u vozilo tipa sleper-vagon i trosio vreme na tog sa 500kg ?