Nikad ovako !

Ma ovakve bre treba tuziti,imali smo mi jednog kojije pola atara zarazio sa ambrozijom..aj desi se coveku jedne godine da ga neka muka ili sta vec natera da ne uradi kako treba,da ostane bez para ili sta vec..al ovakve njive su godinama zapostavljene i ti koji ih rade nisu zasluzili da ih obradjuju..pa nek da u arendu i za 100e pa ce imati vise neg ovo ruglo..

Imali smo mi jednog takvog njive u parlogu 10god. kad ga pitas sto je ne radis kaze "ma nema vajde od toga uzaludan trud",a kad ga pitas da da u arendu"e ne moze da se neko bogati na mojoj njivi" mada i sada je ziv ima blizu 100g ali sada je sin preuzeo brigu o njivama pa ih nesto dao u zakup,a oko kuce on radi.

I jel glavni razlog što nije bilo štitnika ili imate još nešto da poručite na šta treba paziti ?

ovd uopste stitnik ne igra nikakvu ulogu. Kad je krenuo da sece, zubi su zakacili za materijal i kocila je brusilica.. znaci stitnik ne pokriva celo secivo tako da moze da se okrene brusilica i opet da te posece po vratu (telo brusilice bi bilo na gore).
Brusilica ima jako malo telo i nemas dovoljno mesta da uhvatis cvrstvo koliko zubi mogu jako da uhvate i da skoci...

Imam samo malu brusilicu . Velika mi često treba , šta sam puta imao ponudu povoljno dobru veliku brusilicu al eto razmišljam da mi to ipak ne dolazi kući.

Ja sam se zaklao kao ovaj mucenik samo sto je meni bila obicna rezna ploca i rez je bio blize jabucici a bio je do donje usne. Izletila mi brusilica iz ruke na 3 m visine.

List koji se obično vrti na manjim obrtajima uglavnom nabace na malu brusilicu koja se vrti preko 12000. Nema se šta drugo očekivati, samo je žalosno što zbog sitne uštede u nabavci odgovarajuće mašine ljudi plate životom ili ostanu zauvijek osakaćeni.

Sa moje velike brusilice je neko skinuo i izgubio štitnik, a takav nema nigdje nabaviti pa se do daljnjeg koristi samo sa lončastom četkom za čišćenje većih ravnih komada od rđe. Zatreba često za presjeći neki masivniji komad, ali se bolje malo namučiti sa malom nego da se desi što ne treba.

Jedan je covjek prije 10-ak godina sjekao lamperiju kruznom pilom i ona mu izgori, da ne ide posudjivati okolo, on na veliku brusilicu namontira list s te pile, ona skoci i zabije mu se u rame koliko god je mogla. Cjelu je brusilicu nosio na hitnu pomoc u ramenu. Pricalo se o tom slucaju na siroko i na dugacko al OPET se nadje pametnjakovic kao jedan moj komsija koji je proslog ljeta napravio istu stvar i rezao na nekoj supi drvenoj rupu za prozor, brusilica odskocila i zakrenula se nekako i pogulila mu KOMPLETNU kozu s gornje strane dlana DO KOSTI. Zaraslo je to ali je koza toliko tjesna da ne moze skupiti saku bez da ga boli i toliko je koza tanka da je osjetljiv i na najmanji mraz...

Ja sam mu samo cestitao na gluposti a on se zakleo da nece vise nikad...

To je ono kad ljudi turaju ruke u ukljucen berac. Svi mi poznamo bar jednu osobu koja je najebala s beracem kukuruza a jako puno njih opet gura ruku u ukljucen berac pa kad se nesto desi, sve je drugo krivo...

Samo cekam da se na internetu pojavi slika nekog "strucnjaka" koji je na brusilicu namontirao mac od motorke... Ne znaju ljudi koliko se lanac motorke zagrije bez ulja i kako on leti kad pukne i trga svu kozu i meso na koju naleti. Ispod takvih videa na youtube-u 95% komentara pohaljuje takvu "bistru" ideju i cude se kako se oni nisu sjetili niceg slicnog...

Bilo u grupi na fb-u video bas pre mesec dana. Covek postavio , kaze pogledajte ovog izumitelja, naucnika, genija hahahaha
ja napisem a sta se desi kad se lanac prekali pa pukne, kad su poceli da me pljuju debili majko moja, kao tebi je krivo sto se ti nisi setio toga, napravi ti ako mozes tako nesto a ne da pljujes itd.

Kod mene komsija isto na veliku brusilicu stavio list od cilkulara i rezao lamperiju u kuci i tako on to sece i stoji na merdevine,a brusilica nije imala onaj njen or.prekidac nego on nabudzio neki jer onaj njen crkao.I sece on sa merdevina i otrgne mu se brusilica srecom iz ruku kada je ustopala pa padne na zemlju,a on jos nadodao kabel na nju sto duzi kao ovi sto su izmislili brusilicu su debili jer su stavili kabel od metra kazu prisutne komsije koje su mu pomagale kada je brusilica pocela da divlja po dnevnoj sobi oni svi zaglavili na vrata,a on se dernja ko magarac sa merdevina gasi.Kazu to je bilo jezivo kao da je na tockovima juri u krug oko merdevina odskace od zemlje sve dok nije dohvatila kabel i precvikala ga.Naj opasnije je sto stavljaju taj list sa dodatom vidijom na zubima to kad se odkine opasnije je oda samog puscanog ili pitoljskog zrna prosvira lobanju da covek nije ni svestan sta se desilo.

Pre neku godinu sam iz neznanja hteo da stavim list od cirkulara na brusilicu ,srećom bio neki savestan prodavac pa me pitao za šta će mi list i kada sam mu rekao nije mi dozvolio da ga kupim.Još me usput edukovao i odgovorio od te ideje.Hvala mu.

Jedan moj poznanik je stavio mali list od cirkule na brusilicu da isecka "nesto malo letvica" u dvoristu i zavrsio je sa šivenjem butine,umalo bez noge da ostane.Ne igrajte se ljudi takvim stvarima.

Nazad
Vrh