CetojevicM
Član
Uslikao pre neki dan u ataru. Mora da se gazda obradovao kad je video šta mu je niklo.
Tako neki kod mene siju planski mjesano zito za ishranu stoke, mozda je i tu isti slucaj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uslikao pre neki dan u ataru. Mora da se gazda obradovao kad je video šta mu je niklo.
Tako neki kod mene siju planski mjesano zito za ishranu stoke, mozda je i tu isti slucaj
Pa na zalost svako moze da pogresi ali neke greske modu da budu jako jako skupe.Ja sam "sitan " majstor sa skromnom radionicom ali kad vidim sta se sve prodaje po vasarima i kakve se sve masine prave pitam dal sam lud ili... .Npr sad se prodaju caure prednjeg trapa od mesinga,iako se on za to nikad nije koristio ali ima slicnu boju kao bronza i ljudi misle to je to,prodaju se guzve i sl. stvari poreklom iz Indije ili odakle vec i sve imaju neki drugi navoj uglavnom colovni koji se kod nas za te stvari nikad nije koristio.Pre neki dan doneo covek novu guzvu kupljenu na vasaru ali nece da se zavrne do kraja,merim korak vidim colovni,merim precnik navoja on odgovara milimetarskom navoju skroz nesto bez veze.Prosle godine dodje drugar kupio negde u Vojvodini nov setvospremac i kaze dosta jeftino sam ga dobio ali kad je odradio 10-ak hektara sav se pokrivio.Ugradjivali kasnije neke lezajeve, prepravljali,kad je trebao da plati nije se bunio al kaze ovo je oko 10% koliko sam platio za ceo setvospremac.I sam kaze "ne platis na mostu platis na cupriji".Bruka i sramota, ko sve neće praviti mehanizaciju. Baš dobra reklama mada nisu ni drugi bolji. Gledaju da uštinu gde god mogu a kvalitet je sve lošiji i lošiji, naravno čast izuzecima.
Pa nzm kako moze to da se desi,kod kosacica koje se pale na kanap moras prvo povuci rucicu koja otpusta kocnicu na prvom mestu,a zatim i omoguci davanje varnice,dupla zastita.Tako je barem na MTD koju ja imam nekih 10 godina,svaki put nakon kosenja joj okrenem noz 1-2 kruga da bi proverio jel kaci negde,itd..nikad nije upalila naravno.Ove godine komšiluk poterao neki maler.
Komšija oštrio nož na beznisnskoj kosačici,kad završio krene da zavrti nož i bukvalno na krublu upali kosačicu epilog ostao bez desne šake,sad se bore da mu sačuvaju i podlakticu da ne seku sve do lakta.
Pa nzm kako moze to da se desi,kod kosacica koje se pale na kanap moras prvo povuci rucicu koja otpusta kocnicu na prvom mestu,a zatim i omoguci davanje varnice,dupla zastita.Tako je barem na MTD koju ja imam nekih 10 godina,svaki put nakon kosenja joj okrenem noz 1-2 kruga da bi proverio jel kaci negde,itd..nikad nije upalila naravno.
Da pohvalim kvalitet i izradu našeg poznatog "majstora", inače ovo se desilo na sred magistralnog puta, pa možete zamisliti
http://fotkica.com/slike.php?slika=1_112556876_20160513_154135.jpg
http://fotkica.com/slike.php?slika=1_121936621_20160513_154124.jpg
kada sam ga pozvao da se pohvalim za maler odgovor je bio "pa dešava se, i nije to moj problem"
Prosle godine mi na 533 pukne rukavac.Kupim nov i promijenem i od tad tocak stoji odvracen u gornju zonu...promijenem na prednjem trapu sve ,voden mislju da sam nesto ukrivio kad je puko rukavac...Promijenem gredu sto ide od tocka do tocka,centralni i cauru,drugu ruku kud ide rukavac i nikako da bude bolje......Kad sam uporedio novi i jedan stari rukavac a ono razlika u konusu....Kina je cudo