Nikad ovako !

A nisi mu trebao nista reci, uzvratis uslugu i kvit.. Pustis da ti se kombajn zanese u njegovu njivu ili berac kukuruza, ili prskalica kad mu zelena masa bude visine 30 cm i tako... Meni jedan osto duzan graska, a nazalost nekako je voce pocelo da se susi i susi i susi i susice se narednih 5 godina... Sta da radis... Reko covek da ne idemo na sud platice, i u pravu je = placa....

Možda misli da ako već mora da plati do tvog proseka ,neka jedu krave. Mada pošto je njiva već nađubrena možda nije loše ni da je pospremiš za kukuruz ili suncokret ,on neka plati pšenicu a ti se nadaj drugom usevu,bar je vremenski ova nezgoda došla na vreme,loše bi bilo da se to desi krajem maja,nit da poseješ niti da ovršiš.
Nisi mali reši to na lep način.

- - - - - - - - - -

Jugi takve stvari nemaju srećan kraj,mani se takve rabote.

Valjda covek racuna ajde kad su vec nacinile stetu neka pasu kad vec placa?
I Jugi ajde molimte bre nadji neku drugu sliku za avatar jezim se bre od te zmijurine sto si okacio nije da ih se bojim ali kad ih vidim klonim ih se sa dugackim korakom!:osmeh:

Ok menjam, samo da provalim kako:haha:.

Postavio sam Suncokret... Ako je neko alergican na sliku, onda da postavim Pamelu Anderson nju verovatno svi vole:osmeh:

Poslednja izmena:
Slažem se u potpunosti s jugi-jem...
Kad je takvo đubre, da ne daje ni pet para na tvoja konstantna upozorenja, pa na kraju krajeva i i molbe, da ako je već delimično upropastio letinu, ajd pa nek se potrudi da mu se to više NE DEŠAVA,i nek' plati dosadašnju nastalu štetu, ne znam šta mu drugo napraviti nego da se oseća upravo kao sada ti, razočaran i besan...
Za promenu, napraviš mu nešto, ali približno (odokativno) ili malo više od onoga što je on tebi, ali ga prethodno nemoj upozoravati šta ćeš mu napraviti, pa kad mu to uradiš, i kad bude video šta mu se desilo, nek se češe malo on po glavi...
Što je još gore, neće ni slutiti ko mu je to napravio, pa će duplo da se razmišlja...
Ne smem da lajem ovde po Forumu, svako čita, i ko treba i obratno, ali ti GARANTUJEM da ovo pomaže, isprobano u praksi...
Imao je jedan Irižan,njivu blizu susednoga sela,nekih 2-3 jutra u komadu, a od jednoga Bosanca, izbeglice, stalno ovce ulazile u tu parcelu jer se graniči s pašnjakom, i pravile štetu do zla Boga, ovaj kumio i molio, pretio i psovao, i tako 3-4 godine,al Bosanac imao papir da nije sam svoj i u vinklu, pa se uvek čupao na to...
Kao, "uvatila" ga psihoza, nije znao gde je, a ovce i koze, ko beslovesna nekrštena stvorenja, otišla sama u štetu...
E ondak je Irižan od jedared zaćutao i uopšte se nije više "uzbuđavao" zbog novonastalih šteta, redovno je obrađivao tu njivu, ovce i koze su i dalje, s vremena na vreme, "obrađivale" tu istu njivu, dok nismo jedne godine čuli da je Bosancu pocrkalo 50-60 grla ovaca i koza, od nekih 100-120 komada...
I Irižan ovaj, je pre toga (nekih godinu,dve) prodao njivu (morao čovek, nije mogao više)...
Bosanac je sumnjao na njega, da mu je ovaj potrovao stoku, čak ga i tužio na Sud (tad je bio odjedared pametan), ali nije mogao da dokaže, još je platio i sudske troškove i troškove tuženome bivšem vlasniku parcele...
NO COMMENT više...

Sutra idem do njega da mi plati stetu jer moram preorati.Ako ne bude hteo tuzicu ga i gotovo.Sud da izgubim ne mogu a sta cu dobiti nije ni bitno.Ja da mu nanosim neku stetu necu.Nisam u toj prici kad se tice takvih ljudi.Trazicu mu da mi plati mojbprosek roda od prosle godine za ta 2.2kj.Stim da je ova psenica bila vrhunska u odnosu na proslogodisnje.

On meni plati lepo 4200kg x 2.2kj i eto mu ta zemlja i nek seje sta hoce.Pa nek onda njegova stoka gazi njegovu njivu.Ja cu da ustedim prskanja i SAN djubrivo.Taman toliko sam ocekivao da ce mi ove godine biti veci prinos.
Mislim da je fer ponuda.

On meni plati lepo 4200kg x 2.2kj i eto mu ta zemlja i nek seje sta hoce.Pa nek onda njegova stoka gazi njegovu njivu.Ja cu da ustedim prskanja i SAN djubrivo.Taman toliko sam ocekivao da ce mi ove godine biti veci prinos.
Mislim da je fer ponuda.

Pa to bi bilo malo bezobrazno sa moje strane a sa njegove ne prihvatljivo.

Mislim da je fer ponuda.
Ovako bi bilo dobro ako bi on na to pristao ali da mu das njivu samo do 1 augusta. Neka si on ovrsi psenicu i smanji stetu.

diklofen
Vidim ja da si ti dobar čovek, jer samo takav kao ti može na takav bezobrazluk (da ne kažem nešto gore) ovako razumno i pošteno da postupi...
Da mu daš takvu ponudu, bez dodatnih troškova i uvlačenja organa gonjenja u celu priču, ALI BOJIM SE da poznajem takvu sortu smradova kao što je taj tvoj "prinudni arendaš", takvi uvek kažu: dogovorićemo se, platiću ti svu štetu i preko toga, nema da brineš...
A kad dođe do toga da i zaista ostvari sve ono što je rekao, OD TOGA NEMA NIŠTA...
""Jebaj ga, a što ću mu ja!!!""
Tako kažu...
OBAVEZNO NAPIŠI SUTRA KAD SE VRATIŠ OD NJEGA ŠTA SI URADIO!!!
MOLIM TE!!!

Baš me živo zanima da li ću biti u pravu...
Ali iskreno se nadam da grešim...
JBT, mučiš se ko kreten, čekaš taj Jul i vršidbu k'o ozeblo Sunce, a ono se nađe neko govedo (ljudsko) i zasere sve (da prostite)...

Juče smo bili oko Valjeva da pogledamo neke mašine. Jako sam se čudio kad sam video traktore na glavnom putu bez registracije bez lampe vukli su nešto na 4točak. Kod nas u vojvodini na licu mesta bi ..... panduri paora.

Taptalk LG-65

Nazad
Vrh