Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je samonikli suncukret.Verovatno je na ovoj parceli suncukret sejan svake druge godine.Kod nas u ataru ima nekoliko ovakvih parcela .Ovo je merkantilni suncokret sejan i doslo do razlaza osobina. Kao kod kukuruza kada bi posejali merkantilni, verovatno jos neki strani hibrid.
Ovo je samonikli suncukret.Verovatno je na ovoj parceli suncukret sejan svake druge godine.Kod nas u ataru ima nekoliko ovakvih parcela .
Moje saznanje govori da su se pojavili na parcelama gde je sejan NS 111 a gde je kombajn dosta prosipao ili je bilo nekog vetra pa se seme rasulo.Ne znam ali predpostavljam da je ovo posledica cepanja hibrida .Ovo je neka forma divijeg suncokreta koji se dosta teško uništava. Znam jednu parcelu na kojoj suncukret nije sejan 6-7 godina a ove godine izgleda kao ova sa slike.
Ovo je merkantilni suncokret sejan i doslo do razlaza osobina. Kao kod kukuruza kada bi posejali merkantilni, verovatno jos neki strani hibrid.
Putin , da nije to u Hrvatskoj?
Jošani , opština Udbina , Hrvatska .