Nikad ovako !

Милоица, па има већ х кардиналних грешака... Опет јура, пољопривреда, рио тинто, спољна политика. Али пакет пред гласање купи све...
To je samo dokaz u koju je bedu i zavisnost od darodavaca dovedeno društvo ,a to je cilj svih autokrata.

Na tome se sistematski radi više od 30 god.
Kad uporedim svest naroda 88-89 i sad vraćeni smo milenijum u nazad.
A tak kako se obicni narod ponasao prije 2 svjetskog rata ovde , bar iz price starih ljudi , sto sam zapamtio ,sto se tice obicne kulture,obicnog seljaka.
Narod bio pristojan, isli u crkvu , stariji muskarci se pristojno oblacili ,nosili sesire,sajkace,fesove ,kako ko , pozdravljali ,cijenio se uspjesan covjek u selu, popovi bili autoritet ali i posteni, zanatlija se cijenio,ucitelj,...

A tak kako se obicni narod ponasao prije 2 svjetskog rata ovde , bar iz price starih ljudi , sto sam zapamtio ,sto se tice obicne kulture,obicnog seljaka.
Narod bio pristojan, isli u crkvu , stariji muskarci se pristojno oblacili ,nosili sesire,sajkace,fesove ,kako ko , pozdravljali ,cijenio se uspjesan covjek u selu, popovi bili autoritet ali i posteni, zanatlija se cijenio,ucitelj,...
Danas vlada malogradjanstvo, prostakluk, primitivizam, sebicluk, nekako je postalo moderno.
Sve je jasno kad vidis kako danasnji roditelji (ne)vaspitavaju decu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Danas vlada malogradjanstvo, prostakluk, primitivizam, sebicluk, nekako je postalo moderno.
Sve je jasno kad vidis kako danasnji roditelji (ne)vaspitavaju decu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Nije nekako postalo već je nametnuto. Svesno i planski! Zarad lakšeg vladanja... Sprovoditelji su Pink i ostala kompanija...

Па баш зато како си написао у предходном посту како се знао ред.
Овде у војводини а и на нивоу државе за скоро све криви колонисти и комунисти. Код тебе је веома мали утицај па опет друштво као друштво пресликано. Односно систем вредности преокренут. Више се вреднује рад старлете него било који други поштен рад.

Evo ovako .
Kada su onomad u mom kraju organizovani protesti protiv projekta rio-tinto naravno bio sam prisutan i blokirali smo najfrekventnije saobraćajnice . Tada sam po prvi put posle onih davnih protesta ( nepriznavanje lokalnih izbora od strane cobeta ) video neku energiju u narodu , želju da se istraje , spontanost i masovnost . Širilo se Srbijom pa je vlast u strahu većih nemira i očigledne opasnosti da se pridodaju još neki neprijatnu zahtevi mudro odlučila da obustavi ( privremeno ) projekat . Taj momenat treba iskoristiti , treba vladu podržati ( makar ćutanjem ) da razvijaju priču , udju u posao i naprave katastrofu pa će narod napokon progledati i reagovati . Rio - Tinto će u velikoj meri devastirati prirodu ali ova vlast je gora , devastira društvo i državu . Rio - Tinto bi bio inicijalna kapisla koja će izazvati burnu reakciju pomoću koje će mo se rešiti većega zla .
Sad će neko reći " skupa je cena " , e pa i zlo je veliko .
Mislim da ljudi koji ne izlaze na izbore a izlaze na ove proteste samo pomažu vladajućoj kamarili da što duže ostanu na vlasti .
Rio-tinto je ( zbog pohlepe ) njihova kardinalna greška i treba ih pustiti da je naprave
Ja mislim da ima drugih nacina resiti se zla.. Ovo brt deluje kao nesto tipa: boli te noga, odseces nogu i resio si problem a onda do kraja zivota si invalid ali jbga ne boli te noga vise nikad 🤣

Jbt malo se motao po mestima, u svako jeb.... mesto koje ulazis je njegova slika na ulazu, sve mu jeb.... bolesno! Izgurace on i ovo, zna da je dobio pare, garantujem da izvodi policiju ako ne i vojsku uz svoje batinase na ulicu ako bude protesta za ovo, a nadam se da ce ih biti

Evo ako možeš sada ti objasni koji je to način ( a da je uspešan )
Pa ja msm da je dovoljno da izadjemo na izbore svi, ne moze bas toliko da ukrade. Da se napravi javni dogovor za koga se glasa od opozicije i da svi koji ne glasaju izadju i glasaju za toga, da se takodje negde javno prebroje svi koji glasaju za tu opciju...
Sad kako to realizovati nzm, nisam u materiji i ne bavim se time, ali redovno izlazim na izbore i nijednom od kada imam pravo glasa nije pobedila stranka za koju sam glasao :ROFLMAO:

Nazad
Vrh