New Holland

Evo danas završili žetvu kombajn se jako dobro pokazao pokosio sam snjim oko 75h pre žetve promenili dva ležaja i evo izgurao sezonu. Potrošnja oko 16l/h ili manje od 10lit na lanac a u to je uračunat i put do njive i kompletno vozikanje od parcele do parcele i to je potrošnja sa uključenom sečkom.
Kakav je opšti utisak o kombajnu?Kolika je bila potrošnja u suncokretu?I samo još jedno pitanje,koliko je učinak po satu?

Do sad se dobro pokazao bilo par sitnica da se poravi. U suncokretu ne mogu tačno da ti kažem jer ni jednom nisam kosio ceo dan nego dosta lutali pa zakosili ako je bila dobra vlaga onda kosili ako ne išli dalje i uz takav poso nisam mogao da spustim potrošnju ispod 10l bez sečke a brzina košenja oko 2km/h. Ja mislim da bi moglo i brže ići ali mi nismo mogli da podesimo i tad je prosipao ali se nadam da za sledeću sezonu ćemo bolje podesiti. Što u žitu nije bilo problem tamo sam vozio i preko 5km/h i nije prosipao. Da ne palim vatru ali kad pogledam kako radi nov klas kod komšije i kolko prosipa ja sam i više nego zadovoljan kombajnom.

Za učinak zavisi kolike su parcele najbolje vreme za 3h sam pokosio malo jače od 7 jutara u jednoj parceli ta je bila najveća parcela koju sam kosio sam jer smo obično išli oba kombajna zajedno.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovore.Meni se jako svidjaju ovi kombajni.To su još napravljrni redovno i kvalitetno.Kako se snalazite za delove?

Mi smo poceli da kosimo soju sa TX-om 34 i u samom pocetku nismo mogli da imamo sve izvrsene maune. Sve smo podesili po uputstvu, korpa 25 ulaz 25 izlaz u 7 rupi, a za soju se stavi u 4. ili 5. Obrtaji doba na MINIMUM, tako pise u knjizi, ali ne pise broj konkretan. Tako podesen nije uspeo da izvrsi sve maune pa smo poceli da stezemo korpu i povecavamo broj obrta doba. Vetar da napomenem je na oko 650, a dob smo digli sa minimalnih 380 na 500 i sad sam sasvim zadovoljan.
Ono sto me buni jeste da li ovaj MINIMUM znaci stvarno minimalno ili je to ostavljeno kao opcija da bude u sustini najminimalnije prema uslovima zetve.
Inace brzina rada je od 5,5 do 6,5 km/h, barem tako kaze kombajner :osmeh:

Hvala na odgovore.Meni se jako svidjaju ovi kombajni.To su još napravljrni redovno i kvalitetno.Kako se snalazite za delove?

Još ništa nismo menjali sem ležajeva a to su standardne mere tako da ima u svakoj prodavnici ležajeva. Ali neki kažu da većina delova paše sa zmaja.

I da zaboravio sam da smo menjali duple prste kose to smo kupili u Zrenjaninu.

pozdrav drugari...Pitanje,koliko se steluje ulaz i izla korpe na 8070?predpostavljam da je i na tx 34 isto!? koliko se obrtaja vetar? i sita?

Za kukuruz ide rucica u 7. poziciju i steluje se ulaz na 2. precki 25 mm i izlaz na 8. 25 mm. Za soju se samo stavi u 4. ili 5. poziciju rcica. Obrtaji doba na oko 600 o/min.

ssl22653.jpg
ssl22652.jpg
ssl22651.jpg
ssl22655.jpg
ssl22656.jpg

Nešto se i danas radilo.

Pa ne znam dali su žice ili možda ima neki davač pa to zeza. Jer je i u žetvi prestao da radi nije radio možda jedno pola sata pa je proradio sam od sebe a sad ceo dan neće da proradi. Gde mu se nalazi davač.

Na tocku, kod mene na zadnjem desnom. Davac nije crko 100 % osim ako nije fizicki ostecen. Kazem ti proveri zice.

Vozio sam malo u kukuruzu takvog 8040 sa Fantini adapterom 4 reda. Svidja mi se kako je taj kombajn precizno odradjen i dosta je tih u kabini. Drugar ga je uzeo sa ispod 2000 radnih sati u originalnom stanju, sad ima mozda i blizu 3000 sati. Samo pregled i redovno odrzavanje, bez problema odradi godisnje preko 200kj.

Na tocku, kod mene na zadnjem desnom. Davac nije crko 100 % osim ako nije fizicki ostecen. Kazem ti proveri zice.

Na zadnjem točku šta ima senzore to je povezan sa onim hektar metrom to su mo otkinuli prvi dan stabljike od suncokreta ali ovaj drugi gde pokazuje obrtaje doba i vetra tu isto pokazuje i km ali to je radio i bez tih senzora po meni bi to treba da se nalazi negde na menjaču.

imam problem na tx-34,ne pokazuje mi br.obrtaja vetra sta moze biti kvar...
da napomenem da je sat digitalan.sve drugo radi obrtaji doba,km.sat..

- - - - - - - - - -

da umalo da zaboravim ove godine imam veliku potrosnju goriva
ispod 13-14 litara nije.stim sto sam prosle godine imao oko 8-10.
ni lud ni pametan,gledam sve ok.ali potrosnja velika.sta je uzrok.....

Pa il je otisao senzor il su zice u prekidu,a za potrosnju otkud znam,da ne teras malo sporije ove godine il ti busan rezervoar.

Nazad
Vrh