New Holland

eto...ja vecito kontriram... al' jednostavno ne mogu da precutim.
bog te mazo,dao si toliko eura,da ni za godinu dana koliko je traktor kod tebe vec crkne kompresor od klime?

KishRobert je napisao(la):
secondgeneration je napisao(la):
Neznam na koga si mislio kad si rekao to licemeran. ne znam kome smo pomogli da se obesi. Mislim da ovo zaista nema veze sa NH. ne znam odakle ti to da je logistika losa. Ovde je totalno promasena tema. Jer radi se o tome ako zaista podrzavate stav da je nova poljoprivredna mehanizacija ne potrebna onda je to porazavajuce. NE UBEDJUJEM NIKOG DA DODJE KOD PREDSTAVNIKA I KUPI NOV KOMBAJN NE PROVOCIRAM NIKOG ZBOG STAROG KOMBAJNA ODREAGOVAO SAM ZBOG IZNOSENJA POLU ISTINA I NEISTINA KOJE SU SE OVDE NA FORUMU POJAVILE. PROVERITE MOJE POSTOVE I VIDITE KADA SAM SE UKLJUCIO U RASPRAVU. DA VAM POMOGNEM ODREAGOVAO SAM NA POSTOVE TIPA FIRMA JE NE OZBILJNA NECE DA MI PRODA TRAKTOR ILI FIRMA JE NEOZBILJNA NECE DA MI POKLONI UPUTSTVO KOJE NEMA . To bi otprilike bilo isto kao kad bi ja tebi rekao ajde mi poori ona 4 jutra ja nemam traktor a ti imas. Ostaje cinjenica ako vec podrzavate tezu da je polovan kombajn odnosno da su i stare tehnologije dovoljne da ne treba prelaziti na nove onda se slazete i sa tim da nesto kao sto je kopiranje terena suvisna oprema na hederu odnosno kombajnu. NE VIDIM SVRHU OVE RASPRAVE.
ne nisi shvatio,ili ja nisam bio jasan.
marijas je bio teski preprodavac polj. masina iz mola(selo u backoj)zbog nekih sumnjivih radnji obesio se,prica se da je imao i pomagaca!nigde tebe i tvoju firmu nisam spomenuo.

mene strasno nerviraju te takve "zastupnicke firme" koje kad odes da pricas sa njima oni samo med i mleko pricaju,a kad im zatrazis da nesto kupis,a to nesto je malo zajebano,ufff pa to ti je...

konkretno radilo se o katalogu,zapravo uputsvo o koristenju i upotrebi kombajna new holland-clayson-m122 iz 1968!
si ti procitao sta sam ja pisao?
Odgovoricu ti ovako u firmi imamo samo jedan katalog rezervnih delova za clayson kombajn u sistemu stoji da je taj model koji posedujes americke proizvodnje a ja pristup tim podatcima nemam. letos sam jednom gospodinu iz pivnica trazio neke rezervne delove pa sam igrom slucaja naisao na na taj katalog. sto se tice uputstva ako ikad (a potrudicu se da ga nadjem da me ne bi nazivali licemerom) naidjem na njega u bilo kojoj formi na bilo kom jeziku dobices ga. postoje uputstva za klajsone ali tek kada su zaista poceli da se proizvode pod imenom New Holland (ranije se to samo dopisivalo) to su noviji modeli od (da ne lupam) 80 ih godina pa na ovamo.
Post je spojen: [time]1288098434[/time]
A dobro Roberte desi se ne postoji masina koja se ne kvari.

bog te mazo,dao si toliko eura,da ni za godinu dana koliko je traktor kod tebe vec crkne kompresor od klime?

nije crko kompresor nego lezaj :sta:

kvarovi se desavaju i na ostalim masinama. Evo jedan primer: U susednom selu je na jednom traktoru americke proizvodnje ( necu da napisem na kojem ali pretpostavljate ) se polomila radilica u prvoj sezoni na 600 radnih sati.

NH masine po strani,njima svaka cast. Vas gospodu prodavce tih cuvenih masina pitam da li bi mi recimo da posedujem neki traktor ili kombajn iz recimo 1989 godine nabavili neku prirucnu literaturu ?

paorpaor je napisao(la):
NH masine po strani,njima svaka cast. Vas gospodu prodavce tih cuvenih masina pitam da li bi mi recimo da posedujem neki traktor ili kombajn iz recimo 1989 godine nabavili neku prirucnu literaturu ?
Ukoliko je imam u firmi bez problema. Stim da bi za tu godinu bilo verovatno engleski ili nemacki. A i ukoliko je nemam potrudio bih se da je nadjem. Ili da budem precizniji za masine koje prodajemo od 2003 pa na ovamo imam kataloge i uputstva ukoliko nekad kupis 110-90 polovan od bilo koga dobices uputstvo (ili ces ga dobiti na pozajmicu da kopiras da bi ga i drugi dobili).

Predpostavimo da je nemas u firmi i da treba da je potrazis od "centrale" , da li bi i onda mogli da je nadjete. Jezik nije bitan, osim da nije mandarinski :haha:

Bem ti firmu koja nema kataloge i prirucnike svojih masina pa ne kosta to 100ke.

Koja vam je logistika da neko opet uzme NH makar sad Kiss resio da proda taj svoj stari i kupi neki npr 95-to godiste mislite da ce se on i njemu slicni opredeliti za NH ?? :nono:

North ARMY je napisao(la):
Bem ti firmu koja nema kataloge i prirucnike svojih masina pa ne kosta to 100ke.

Koja vam je logistika da neko opet uzme NH makar sad Kiss resio da proda taj svoj stari i kupi neki npr 95-to godiste mislite da ce se on i njemu slicni opredeliti za NH ?? :nono:
Ponovo: ja sve kataloge i uputstva imam u okviru servisnog alata i procitaj malo bolje jer sam napisao da mogu i da verovatno mogu to da nabavim. Ali mi molim te objasni kakve veze logistika ima sa tim. A ko je jednom imao New Holland taj ga je ponovo kupio. Ili je bar ostao u okviru CNH.

Mozes da nabavis ali ti se ne isplati da nabaljas jedan stari katalog ??

Moj drug,a inace clan ovog foruma Slavko91 ima 2 velika NH 100+ks i kad je dosao da pita za jednog manjeg isto ste ga o'ladili pa je decko kupio drugu marku...toliko o utiscima. :cao:

Mozes da nabavis ali ti se ne isplati da nabaljas jedan stari katalog ??

Moj drug,a inace clan ovog foruma Slavko91 ima 2 velika NH 100+ks i kad je dosao da pita za jednog manjeg isto ste ga o'ladili pa je decko kupio drugu marku...toliko o utiscima. :cao:
Pitacu njegovog tatu dali je tako bilo. Posto sam razgovarao sa tatom a ne sa njim. I naravno odgovor na to pitanje sam vec dao u traktorima.

Moj tata je jaci od tvog tate....lepo je decko napisao. :cao:
slavko91 je napisao(la):
IKR u srbiji ne prodaje te male traktore, a kad smo pitali da narucimo to ih nije zanimalo, a cena tog 4020 sa svom opremom kao i moj stayr sto ima je bila ista. I lepo cale i ja presli u Vait gledali case-a quantuma i ovog kompakta, cena ista, i vise nam se svideo stayr, sredili sve, traktor dosao za NS sajam, odatle ga terali kuci. Imaju oni tamo jedan 4095 i taj smo gledali ali nam ne treba tolika konjaza a i nema uzane gume taj + cena je jako velika. Sve ja to isto CNH grupacija

Moj tata je jaci od tvog tate....lepo je decko napisao. :cao:
slavko91 je napisao(la):
IKR u srbiji ne prodaje te male traktore, a kad smo pitali da narucimo to ih nije zanimalo, a cena tog 4020 sa svom opremom kao i moj stayr sto ima je bila ista. I lepo cale i ja presli u Vait gledali case-a quantuma i ovog kompakta, cena ista, i vise nam se svideo stayr, sredili sve, traktor dosao za NS sajam, odatle ga terali kuci. Imaju oni tamo jedan 4095 i taj smo gledali ali nam ne treba tolika konjaza a i nema uzane gume taj + cena je jako velika. Sve ja to isto CNH grupacija
verovatno si procitao i odgovor. Ako hoćeš da budeš mudar,nauči pametno da pitaš,pažljivo da slušaš,mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš

E Roberte, Roberte. Jedan dan ćeš sigurno kupit novi traktor (daj Bože da to bude što prije) pa ćeš vidjeti jel se novi kvari li ne. Jako je teško kupiti nešto nekvarljivo u današnje vrijeme, pa koja god to marka bila. U suprotnom moraš imati jaaako puno sreće da kupiš nešto što na čemu se neće ama baš ništa pokvariti. Govorim ti iz vlastitog iskustva sa dva nova traktora u avliji.

Što se tiče IKR-a neću puno pričati o njima jer sa njima nisam radio. No kad mi se mali NH pokidao (ošo prednji trap na 1500 rh) onda mi ovi naši zastupnici nisu znali reći jel to tvornička greška, loš materijal ili sam ja kriv. Nisu znali ništa, malte ne. Zvao sam Sloveniju (ITRO) gdje sam dobio neke informacije. Isto tako zvao sam i IKR od kojih sam dobio napismeno informaciju koji traktori imaju grešku (od tog i tog do tog i tog serijskog broja) i da moj nije u toj skupini. Sve mi je lijepo objašnjeno tako da više nisam morao nigdje dalje lutati. Kad bih povlačio paralelu između našeg servisa i IKR-a mogu reći da bi vaši dobili veću ocjenu barem zbog većeg lagera djelova u Mađarskoj. To je moj skromno iskustvo sa IKR-om bez nekog favoriziranja. I da, i meni je na malom NH ošo ležaj na kompresoru i odmah je to rješeno. ::namigivanje::

novi simbol cr 9090
4sma86.jpg

Post je spojen: [time]1288957148[/time]

Poznavaoci nh kombajna, ima li neka posebna boljka kod tx36, sa 6 rednim Geringhoff adapterom?
Konkretno slajfanje pogona celog adaptera, na ustima. Mora da ide jako sporo, jer kad dobije mase, stane ceo adapter. Kombajn je prijateljev, pa ako neko moze da pomogne, inace kombajn je sredjen po PS-u. Unapred hvala... :ppozdrav:

Nazad
Vrh