New Holland

Meni je u vrsi na 135 crko zupcanik u menjacu ,u toku nedelje idem kod nekog ko ima celu 135-icu u delovima ,ako ti josuvek treba osovina slamotresa mogu da ga pitam i javim ti?

uradili smo preradu osovina slamotresa sa Zmaja 142 na New holanda... 135

da treba mi :D
Post je spojen: [time]1283878334[/time]

panonstib
potrudicu se ukoliko je to dozvoljeno da ovde pokazem nove tehnologije razvoja kombajna. Nemam pravo da nekoga ubedjujem da je pogresio zato sto je kupio polovan kombajn kupio je ono za sta je imao novca.
Sto se tice 100 P naveo sam ih kao primer jer su ove godine bili jedina organizacija koja se trudila da pokaze ministarstvu poljoprivrede da je subvencionisanje kupovine kombajna jednako vazno kao i traktora. Ne verujem da su te podatke oni dobili mnogo je verovatnije da su ih od nekog preuzeli. Postavi cu ti kao post ovde rezultate koje je postigao jedan New holland kombajn u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. A da ti polovni kombajni i dalje ispunjavaju tehnicke i tehnoloske uslove rada jos uvek bi radili u Svarcajskoj ili Nemackoj ili odakle se vec uvoze.

CR9090 SVETSKI REKORD
Kombajn: New Holland CR9090 Elevation
Heder: 10,7 m VARIFEED™ heder
Datum: 31 Jul 2008
Mesto: Sangerhausen – Leipzig Nemačka
Usev: Pšenica sorta Akteur
Količina zrna dobijenih za 8 sati: 451,20 tona
Overeno od strane Guinness World Records
Količina zrna dobijenih u 10 sati: 569,44 тона
CR 9090 lični rekord
Prosečan sadržaj vlage u zrnu: 10,9 %
Prosečan lom zrna: 0,14%
Čistoća zrna: 99,5%
Potrošnja goriva: 15,14 litara po hektaru

CR9090 NOVI SVETSKI REKORD
Kombajn: New Holland CR9090 Elevation
Heder: 10,7 m VARIFEED™ heder
Datum: 26 Septembar 2008
Mesto: Northumberland - United Kingdom
Usev: Pšenica sorta Robigus KWS
Količina zrna dobijenih za 8 sati: 551,61 tona
Overeno od strane Guinness World Record
Prosečan sadržaj vlage u zrnu: 17 %
Prosečan lom zrna: 0,5%
Čistoća zrna: 97,5%

Potrošnja goriva: 13.3 litara po hektaru

Ne radi se dali je ovo New Holland ili Class radi se da je ovo postigao nov kombaj i pritom ne pricam o ucinku nego o kvalitetu vrsaja

Post je spojen: [time]уторак, 26. октобар 2010. 05:26:34 CDT[/time]
Vidi vec sam upozoren da se ne raspravljam. Od nikog nisam usmeren. I nikom ne polazem racune kad ne bude ova firma bice neka druga. A i u toj drugoj cu ostati DIPLOMIRANI ZALUDJENIK ZA POLJOPRIVREDNU TEHNIKU.

Gospodine @secondgeneration
Poznat mi je taj svetski rekord još kada je obaran jer zamislite ja se malo duže bavim kombajnima od Vas čak sem i jedan kombajn iz vaše firme (samo ako nije bio prvi) spremio za isporuku jer tada nije bilo tu ko da uradi i da uputi vlasnika u eksploataciju tog kombajna.
Da je 100P+ dobio podatke od nekog ti podaci bi negde bili objavljeni, a ja baš dosta literature čitam i nisam se sreo sa tim člankom ili studijom.
Ja samo Vas pitam kakva je razlika u koncepciji rada starih i novih kombajna i da niste u pravu da su stari kombajni podložni otkazima, a novi nisu i da je skupo njihovo održavanja, a kod novijih kombajna je jeftino. Tu se nemogu složiti sa Vama jer je poznato da je kvalitet materijala kod starijih kombajna mnogo bolji nego kod novih. Još jednu stvar koja je poznata da kod jednog poznatog proizvodjača poljoprivrivrednih mašina su šine bubnja koje se uzmu kao rezervni deo mekše nego one sa kojima dodje (odnosno one na prvoj ugradnji). Pitam se zašto je to tako? Molio bih Vas da mi date odgovor. :cao:
Nemoj misliti da si jedini diplomirani zaludjenik ima ih više, a ima i onih koji nisu diplomirani pa mnooooogo više znaju nego neki diplomirani (ne mislim na tebe nego uopšteno) :D

Dobro bi bilo za NH Srbija da se malo pozabavi i starijom mehanizacijom i prestane da nam pametuje o kombajnima jer ovde na forumu ima dosta pametnijih i mudrijih ljudi od njih.
Svako dobro i nemoj te sta zameriti :cao:

samo da kazem,da je nas kombajn uvezen jos pre nekih 30god.potom ga je kupio marijas iz mola,onaj kome su pomogli da se obesi,znate o kome pricam jeli?
da bi ga mi kupili negde 2001 i radili generalni remont na njemu do 2oo5,postavio sam citav post o tome.
tako da ga ja nisam skoro "kupio" i uvezao!

E moj Kish, ali to nije najnoviji kombajn i njima je to ispod casti ili vec sta dda ti pomognu da nadjes katalog. Najbolje bi bilo da ti kupis nov za jedno 150.000,00 e pa ce ti oni sporuciti i to parce hartije,kao dodatnu opremu :haha:

Ja ne vidim racunicu kupovine kombajna od 100k+ evra. Da bi se takav kombajn isplatio treba izuzetno puno zemlje.
Ajmo ovako.
Vrsaj za 10 i vise kj moze da se pogodi za 40e/kj. Nije preterano bitno koja je kultura.
Dizel 10e/kj
Amortizacija, vozac, ostalo=10e/kj
Zarada 20e/kj.
Prostom racunicom, da bi se isplatio nov kombajn potrebno je da pokosi 5000 kj. :sta:
Za poljoprivrednika koji ima 100kj (takvih kod mene u selu ima 5-6 ljudi) je potrebno 50 godina da isplati kombajn. Ja zaista ovde koliko god se trudio ne vidim smisao. Upravo zbog prethodne konstatacije smatram da je za vecinu u Srbiji bolja opcija kupiti polovan kombajn iz uvoza ili terati ono sto imamo (Zmaj).
Takodje se slazem sa Panonstibom da sto se tice kvaliteta vrsaja i rastura nema preterano razlike izmedju novijih i starijih kombajna, pod uslovom da je kombajn dobro pripremljen.

Da se razumemo, i ja bih voleo nov kombaj u dvoristu (ko ne bi?), ali sa ovako licemernim prodeavcima tesko ce se ko osim tajkuna opredeliti za kupovinu novog NH. Sve pohvale za nove NH masine, ali su cene jake i potreban je dobar "proracun" da se uzme takvo sta.

paorpaor je napisao(la):
Da se razumemo, i ja bih voleo nov kombaj u dvoristu (ko ne bi?), ali sa ovako licemernim prodeavcima tesko ce se ko osim tajkuna opredeliti za kupovinu novog NH. Sve pohvale za nove NH masine, ali su cene jake i potreban je dobar "proracun" da se uzme takvo sta.
Ne znam na koga si mislio kad si rekao to licemeran. Ne znam kome smo pomogli da se obesi. Mislim da ovo zaista nema veze sa NH. ne znam odakle ti to da je logistika losa. Ovde je totalno promasena tema. Jer radi se o tome ako zaista podrzavate stav da je nova poljoprivredna mehanizacija ne potrebna onda je to porazavajuce. NE UBEDJUJEM NIKOG DA DODJE KOD PREDSTAVNIKA I KUPI NOV KOMBAJN NE PROVOCIRAM NIKOG ZBOG STAROG KOMBAJNA ODREAGOVAO SAM ZBOG IZNOSENJA POLU ISTINA I NEISTINA KOJE SU SE OVDE NA FORUMU POJAVILE. PROVERITE MOJE POSTOVE I VIDITE KADA SAM SE UKLJUCIO U RASPRAVU. DA VAM POMOGNEM ODREAGOVAO SAM NA POSTOVE TIPA FIRMA JE NE OZBILJNA NECE DA MI PRODA TRAKTOR ILI FIRMA JE NEOZBILJNA NECE DA MI POKLONI UPUTSTVO KOJE NEMA . To bi otprilike bilo isto kao kad bi ja tebi rekao ajde mi poori ona 4 jutra ja nemam traktor a ti imas. Ostaje cinjenica ako vec podrzavate tezu da je polovan kombajn odnosno da su i stare tehnologije dovoljne da ne treba prelaziti na nove onda se slazete i sa tim da nesto kao sto je kopiranje terena suvisna oprema na hederu odnosno kombajnu. NE VIDIM SVRHU OVE RASPRAVE. Naravno da neces kupiti kombajn od 100.000 za 100 kj to bi ti bio siguran put za propast. Ova rasprava nije pocela zbog toga.
N A D A M S E DA SAM BIO JASAN.

bojcetic je napisao(la):
Ja ne vidim racunicu kupovine kombajna od 100k+ evra. Da bi se takav kombajn isplatio treba izuzetno puno zemlje.

Nijedan kombajn nije skup ako ima povrsine da se uposli. Za onog koji radi nekoliko KJ zemlje skup mu je i jedan Zmaj. Za onog koji radi 1000 ili vise KJ kombajn od 100k+ eura nije skup i potreban mu je.

Meni je 150 - 200k eura za jedan nov kombajn koji bi mi zavrsavao poslove u ovom trenutku jako puno i ne mogu sebi priustiti i zato sam se odlucio za polovan od 30k eura. Uzeli smo tog polovnog Claasa pre 3 godine i pokosio je do sada kod nas nesto preko 1000 KJ i taj kombajn se vec isplatio i bila je " pametna " investicija. Tacno je da ima vise " zajebancija " sa polovnim / starim kombajnima. Nov kombajn se manje kvari ali.....

secondgeneration je napisao(la):
Neznam na koga si mislio kad si rekao to licemeran. ne znam kome smo pomogli da se obesi. Mislim da ovo zaista nema veze sa NH. ne znam odakle ti to da je logistika losa. Ovde je totalno promasena tema. Jer radi se o tome ako zaista podrzavate stav da je nova poljoprivredna mehanizacija ne potrebna onda je to porazavajuce. NE UBEDJUJEM NIKOG DA DODJE KOD PREDSTAVNIKA I KUPI NOV KOMBAJN NE PROVOCIRAM NIKOG ZBOG STAROG KOMBAJNA ODREAGOVAO SAM ZBOG IZNOSENJA POLU ISTINA I NEISTINA KOJE SU SE OVDE NA FORUMU POJAVILE. PROVERITE MOJE POSTOVE I VIDITE KADA SAM SE UKLJUCIO U RASPRAVU. DA VAM POMOGNEM ODREAGOVAO SAM NA POSTOVE TIPA FIRMA JE NE OZBILJNA NECE DA MI PRODA TRAKTOR ILI FIRMA JE NEOZBILJNA NECE DA MI POKLONI UPUTSTVO KOJE NEMA . To bi otprilike bilo isto kao kad bi ja tebi rekao ajde mi poori ona 4 jutra ja nemam traktor a ti imas. Ostaje cinjenica ako vec podrzavate tezu da je polovan kombajn odnosno da su i stare tehnologije dovoljne da ne treba prelaziti na nove onda se slazete i sa tim da nesto kao sto je kopiranje terena suvisna oprema na hederu odnosno kombajnu. NE VIDIM SVRHU OVE RASPRAVE.
ne nisi shvatio,ili ja nisam bio jasan.
marijas je bio teski preprodavac polj. masina iz mola(selo u backoj)zbog nekih sumnjivih radnji obesio se,prica se da je imao i pomagaca!nigde tebe i tvoju firmu nisam spomenuo.

KishRobert je napisao(la):
mene strasno nerviraju te takve "zastupnicke firme" koje kad odes da pricas sa njima oni samo med i mleko pricaju,a kad im zatrazis da nesto kupis,a to nesto je malo zajebano,ufff pa to ti je...

konkretno radilo se o katalogu,zapravo uputsvo o koristenju i upotrebi kombajna new holland-clayson-m122 iz 1968!
si ti procitao sta sam ja pisao?

par reci o firmi IKR......

Odmah da napomenem da neznam kakvi su kada su u pitanju polovne masine koje nisu kupljene kod njih, i da ih ne branim samo iznosim tacne cinjenice o njima.

Pricamo o traktoru koji je kupljen kod njih. Za sada su maksimalno korektni i trude se da rese nedostatke u najbrzem mogucem roku. U pocetku sezone sam imao na traktoru jedan kvar zbog kojeg sam morao da stanem sa oranjem. Otkazao je lezaj na kompresoru od klime. To se desilo bla bla bla xy datuma i javio sam im za kvar u poslepodnevnim satima. Sutradan ujutru smo se culi i rekli su mi da nemaju na lageru odredjeni rezervni deo, ali ce pokusati da obezbede najbrze sto mogu.

......da skratim pricu. Od trenutka kada sam im javio kvar do otklonjenja kvara je proslo nekih 36 sati ( dosli su prekosutra ujuro). Otisli su u madjarsku u centralni magacin ( gde isto nije bilo tog lezaja ), pa su doneli potpuno nov kompresor i montirali ga.

Opet napominjem da ih ne branim i ne kazem da su najbolji, verovatno na slican nacin rade i razmisljaju i ostali distributeri, samo kazem da imam lepo iskustvo sa njima i drugarski odnos

Nazad
Vrh