New Holland

Gde si te znakove pokupio? Ovde za brzinu,a imas i za zabranu parkiranja:haha:

Poslednja izmena:
akcija-2.jpg

Taj treba da odradi 2500ha da bi se isplatio. Posle toliko hektara, verovatno da je za remont koji kosta 15-20 hiljada. Eto koliko je isplativo kupiti nov kombajn. A o kvalitetu novih masina da I ne govorimo. Mislim da bi neko bolje prosao kada bi kupio 8060, da ima ispod 2000 sati.

Novo je novo pa kako god.Ja sam mog 1550 uzeo povoljno ali ulozio jos 4000eura.Na prolece treba bar jos 1000 eura i tek onda mogu reci da je to kombajn.Ko kosi 200-300ha svoga i moze jos uzeti usluga ovo je dobra ponuda.

Ne bas 1550. Ali 8060 je mladji kombajn ili tx 32, mogu se kupiti po inostranstvu u dosta dobrom stanju. I ostane para za jednu nekretninu ili za kupovinu dosta zemlje.
Ali dobro, stvar izbora.
Jos jedna stvar. Setva sada trahe kratko, ne frame kao nekada mesec dana.
On za deset dana ne moze skinuti vise od 120ha. Neka su tri kulture, psenica, suncokret, soja. To je 360ha. Ako se skida kukuruz sa njim, treba kupiti Nov adapter koji kosta jedno 30000e, to je sve skupa 150000e. Pa taj treba da radi 1000ha godisnje. Njemu za to treba sigurno 70-80 dana.
A nama je sada mnogo ako skidam jedan usev 10 dana. Ako udari kisa, odma padaju prinosi, hektolitarska tezina I tako dalje.

Ne bas 1550. Ali 8060 je mladji kombajn ili tx 32, mogu se kupiti po inostranstvu u dosta dobrom stanju. I ostane para za jednu nekretninu ili za kupovinu dosta zemlje.
Ali dobro, stvar izbora.
On za deset dana ne moze skinuti vise od 120ha. Neka su tri kulture, psenica, suncokret, soja. To je 360ha. Ako se skida kukuruz sa njim, treba kupiti Nov adapter koji kosta jedno 30000e, to je sve skupa 150000e. Pa taj treba da radi 1000ha godisnje. Njemu za to treba sigurno 70-80 dana.
A nama je sada mnogo ako skidam jedan usev 10 dana. Ako udari kisa, odma padaju prinosi, hektolitarska tezina I tako dalje.
Bas su ti kombajni za poredjenje i po ucinku i po uslovima rada sa ovim novim. Ponuda je i vise nego korektna. Naravno nije za svaciji dzep. Ali sigurno ce 4 - 5 komada biti prodano. Ako ne i vise.

Svako ima pravo na svoje misljenje. Po meni je to mnogo para. Ne bi kupio takav Kombajn ni kada bi radio 300ha. A kada bi radio 500ha. Onda bi kupio dva ista polovana, sa jednim bi radio suncokret I kukuruz, sa drugim psenicu. Uvek bi imao rezervu.

Joj Manjevicu sto ti volis polovno pa to je cudo.Kako ti nije mrsko da svake godine pet puta seces usi i krpis **greška.Poredis 8060 sa TX i onda njih sa ovom novim modelom.Pa to nije realno niti priblizno.Pre bih rekao da komotno upiredis moj 1550 sa 8060.

Ko radi vise i ko nece da sarafa kupi novo. Meni kosi Deutz 6060HTS 3-4 godine ga ima covek, ide i samo guta. 30kj na dan skine po 50e po kj = 1500e. Polovan kombajn ne bi mogao ovaj tempo rada da podnese. A 2 dana kvara u zetvi je gubitak novca. Zato manite se gluposti sa polovnim. Polovno kupuje samo onaj ko nema za novo. A NOVO je NOVO.

Ali dobro, stvar izbora.

Ti upoređuješ kombajne koji nisu ni blizu u kapacitetu jedan drugom.

Nije da volim polovno. Nego je mnogo para ljudi.
Ja mislim da ovaj ne moze da skine 30 jutara dnevno. Mislim da je ovo 5 slamotresa, ulaz 130 cm.

Nazad
Vrh