New Holland

U ptanju je kombajn nju holand tx 66 skoro smo ga kupili jos nismo sa njim radili,ali na probi nam se pojavio problem da nece da ukljuci vrsalicu pa posle nece da iskljuci istu.Stari vlasnik nam je rekao da od stajanja hoce ventil da zaglavi pa ga treba aktivirati pritiskom,pa kad smo to uradili on proradio al nece da iskljuci onda sa druge strane ventila kucni iglicu da rasetereti ventil.Pa me interesuje ako neko zna sta je tu kvar ili zbog cega se to desava da mi kaze da ne bih morao stalno da lupkam ventil sa jedne strane pa oda sa druge unapred zahvalan.
Ako neće da uključi, samo stisni komandu za npr podizanje vitla. I uključiće. Ko što reče kolega to im je boljka.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

@Attila
Probano je sa kalibracijom, ali nije dalo rezultat.
Na koju kalibraciju misliš tačno?
Ima ih pet.
Dve se rade preko Infoview monitora i odnose se za led diode koje pokazuju visinu hedera i nagnutost levo desno.
Preostale tri kalibracije se aktiviraju preko komandi džojstika i one su važnije koliko sam ja shvatio.
Bitne su baš za automatski režim rada jer se preko njih kalibrišu senzori na hederu i senzor pritiska koji se nalazi kod desnog točka ispod sabirne.

Ulja ima dovoljno, ručne komande rade ispravno.

Kad pričamo da te pitam za jednu okolnost.
Naime prema uputstvu vezano za adaptaciju pored ostalog bi trebali da se menjaju radni organi na biteru (drugoj osovini). Za pšenicu idu da kažem limene ploče, a za kukuruz grablje. Ima ih od svake vrste pet komada. Na osovini (buretu) postoji deset nosača gde se šrafe ti radni organi. Kombajn je došao kod mene sa namontirane obe varijante radnih organa. Svaka druga. Znači jedan lim, pa jedne grablje i tako redom. Bio je adaptiran za kukuruz i očigledno je radio tako. Ja sam zbog informacije iz kataloga do sada skidao prema kulturi koja će se raditi.
Nije baš brzo i lako, pa zato me zanima kako ti radiš?

Da li menjač radne organe ili kako?

Znam ovde u lokalu da ljudi uopšte ne menjaju i da rade kukuruz sa limenim pločama koje su za pšenicu.

Hvala na odgovoru..

Hvala..
Ne znaju ljudi za to, ali po uputstvu trebala bi da se vrši zamena radnih organa na biteru.
Očigledno da može i ovako jer znam bar za dvoje njih ovde ovde da rade kukuruz sa limovima za pšenicu.
Limovi bi trebali malo da idu preko nosača, oslonca na koji su montirani, ali kada se sa njima radi kukuruz onda se potroše i budu ravni sa nosačem čak blago povijeni u nazad pri vrhu.
Na mom kombajnu su bile namontirane obe varijante istovremeno naizmenično, a kod prethodnog gazde je radio sve kulture.
Došao je adaptiran za kukuruz.
Videlo se da to niko nikad nije skidao i menjao.
Ja sam pošto gledam da se uvek držim uputstva skidao grablje kad sam radio pšenicu pa montirao grablje za kukuruz i skidao limove.
Sad sam za pšenicu ponovo vratio limove, ali sam odlučio da ne skidam grablje jer ne vidim kako bi one mogle da smetaju.
Dilema mi je za kukuruz šta raditi, da li skidati limove ili ih ostaviti pa raditi kao prethodni gazda.
Zato se interesujem kako drugi rade, ali do sada koga sam pitao niko nije ni znao da bi to trebalo da se menja.
Kako rekoh tanki su limovi da istrpe klipove, ali se potroše i poravnaju do nosača i to tako ide.
Nije toliko teško ni promeniti, ali se plašim da od toliko česte demontaže ne počnu šrafovi i zavarene matice na buretu da se provrte.
Mora da se stegne da se ne bi otpustilo, a često treba.
Kod novijih modela koliko znam nema te zamene, drugačije su rešili radne organe izgleda.

Nazad
Vrh