New Holland

Da li neko može dati preporuku za dobrog majstora koji radi i poznaje elektroniku na New Holland kombajnima, konkretno TX65 model?
Treba mi u vezi Bosch EHR-D kontrolera-modula (sličan uredjaj kao za EHR hidrauliku na traktorima), koji služi za automatsko održavanje visine hedera.

Mislim na žalost da takav u nas ne postoji, ali hajde da pitam, uvek neko nešto može više znati.
Dolazila su dvojica za koje sam čuo, ali bez rezultata..
Verovatno modul nije u potpunosti ispravan. Izbacuje grešku broj 34 koja nije navedena i ne postoji u korisničkom i servisnom uputstvu.

Bio je ali kako rekoh bez rešenja.
Senzori na hederu, senzor visine hedera ispod kabine, senzor bočnog pomeranja hedera, senzor pritiska u cilindrima sve treba da je ispravno ali ne ponaša se kako treba tako da je zaključak da je verovatno sam kontroler problem.
Ali tu je novi zaplet, na kontroleru postoji samo Bosch oznaka za koju se ne može ništa naći na internetu. Znači nema nalepnice sa CNH kataloškim brojem.
U katalogu postoji tri varijante i CNH broja u zavisnosti od starosti i serije kada je kombajn proizveden.
Moj je iz 2002.g, spram serijskog broja kombajna katalog upućuje na jedan kataloški broj, ali hajde potvrdi to sigurno kada na originalnom nema oznake.
Kombajn je iz zadnjih serija tog modela kada su počeli da ugradjuju potenciometarske senzore na heder umesto ultrazvučnih koji su se pokazali nesigurnim.
Razlika u elektronici je da ima dva modula manje koji su opsluživali ultrazvučne senzore i drugi je karaloški broj Bosch EHR-D kontrolera.

Mi smo imali problem na tx66 nije hteo da radi automatsko kopiranje i kad se uključivala vršilica zablokira cela hidrolika, gledali par majstora navodno jedan je radio neko vreme i u almexu ali nisu znali da reše. Posle zvao Žolta iz Utrine doneo drugu ploču promenio i sad radi sve ja mislim da je 3-4 sezona.

Hvala na odgovoru Attila.

Dolazio je i Žolt, ali za sada nije rešeno.
Pokušao je da promeni EHR-D kontroler (nije ploča već je elektronika upakovana u metalnu kutiju - četvrta po redu gledano od spolja) sa jednim koji je imao - po katalogu za raniju seriju i godište.
Delovalo je da automatika radi dobro, ali kada sam hteo da otkačim heder i upotrebim ručne komande za lateralno (bočno) pomeranje na džojstiku, nije na to reagovao.
To se dešavalo krajem prošlog leta.
Skinuo je taj zamenski, vratio stari.
Rekao je da mora da ga šalje u Madjarsku da prespoje kontakte, prerade.
Ništa čitavu jesen.
Zovem ga preko zime, nemaju čip odgovarajući, biće do žetve.
Zovem s proleća, izbegava da se javi.
I tako..

Pomenuo si da ti je blokirala čitava hidraulika pri uključivanju vršalice.
Na koji način?
Ništa više nije reagovalo na komande ili kako? Nije moglo isključiti vršalicu?

Mene da tako zeza mašina koja radi kad mora da radi a ne kad ja hoću, bila bi momentalno prepravljena na komplet ručne komande i kraj priče. Očigledno ta kombajnska i traktorska elektronika kad pređe 20 godina često zeza..

Korpa se steluje paralelno koliki je ulaz toliki je i izlaz, 10mm ulaz 10mm izlaz treba da bude kad se stegne korpa skroz

Nazad
Vrh