Imam NH CX840 i CS640.Jeste NH jači čak stojim iza toga ali komplikovaniji je od claasa daleko i mislim samo na novije ne ove TX,CS itd.Od novijih kombajna sam sve gledao a NH je ispao najkomplikovaniji od svih kako god da okrenem.Išao čak sa svojim majstorom koji radi slične kombajne na primer kod TC-a novog ako hoćeš da skineš remenicu od vetra moraš još 2 dodatne remenice da skineš jer prosto ne možeš da je izvučeš kod CX novog sam ga video kaiš koji se trlja sam od sebe nemam sliku tog kaiša ja kad sam to video nije mi trebao nit majstor nit bilo ko da se taj kombajn lako popravlja taj kombajn je bukvalno pravljen kao zmaj ''zašto prosto kad može komplikovano''.A kad sam pitao kupce tih kombajna da li bi opet kupili NH nisu se baš rekli su da bi ipak claasa,kejsa itd.
CX-u je ovo četvrta sezona i do sada je skinuo 2500ha kod mene.Promijenio sam 1 ležaj početkom ove sezone na povratnoj masi i 3 remena od kad imam kombajn.Sve remenje koje postoji na vršalici promijene dvpjica u sat vremena uz pijuckanje pive.Remen koji češe sam od sebe je od slamotresa i taj će durati vjerovatno 30 godina,a i na nekim claasovim kombajnima sam vidio isti slučaj i to mi ni najmanje ne smeta.CX je sigurno najjednostavniji kombajn sa slamotresima koji je ikad napravljen,a to potvrđuju i brojne nagrade koje je dobio na najboljim svjetskim sajmovima.
Što se CS-a tiče imam ga tek mjesec dana i ovršio je oko 150ha bez okakvog problema.To je jedan super kombajn koji je u klasi s Tucanom i može odraditi lijepog posla.Imam par prijatelja koji imaju Claasove kombajne i nisu previše oduševljeni s istima iako se radi o lexionima serije 500.