New Holland

Nije taj proso nista,veliki precnik dobova,velika sita,6 slamotresa,jak motor,a i nije neko ludacko zito.

Žito je od kolege i platilo je oko 6t/ha što nije nešto pa sita i nisu bila nešto opterećena,a brzina je oko 7,5km/ha.Evo i jednog videa sa Lexion 570-kom
<a href="http://youtu.be/VzbOtsHlbLI" target="_blank">[video=youtube_share;VzbOtsHlbLI]http://youtu.be/VzbOtsHlbLI[/video]
Lexion ima kosu 7,5m, NH 7,32,po brzini su identični,a NH nešto prije odradi kipanje pa je moj zaključak da su to kombajni koji se u žitaricama ne razlikuju po učinku.
U suncokretu su za isto vrijeme razlike bile ogromne,NH je recimo kod jednog gazde gdje smo vršili skinuo 33ha,a Lexion 21ha.U kukuruzu nisu skupa radili jer lexion nema adapter.

Poslednja izmena od urednika:
Xe a ja jos hteo da kazem nema tu vise od 3500kg/kj al aj,jel to sorta Srpanjka?
Gledam snimak i vidim da se i kod tebe nesto cuje u adapteru,tako i kod mene lupa nesto kad kosim nemogu da provalim sta,dal kosa ili "radilica" u puzu :sta:.

Ma ništa strašno pukla jedna plastična vodilica prsta na pužu pa prst udara od puž.

Nikola vidim da imaš tx-a,a to su vrhunski strojevi pa se nadam da ću i ja uskoro postati vlasnik jednoga jer nam je potreban još jedan.
Ovoga smo ljepotana bili kaparisali u njemačkoj kod jednog švercera koji se reklamira na oglasima iz regije pa nas je isti zavukao do te mjere da je njemac prodao kombajn drugom kupcu.Kombajn je imao 1200h i imao je kosu 6,1m sa gotovo novim stolom za uljanu repicu.

Da i na njemu je Ford,samo ovaj ima 300ks.Tvoj se može dosta jednostavno pojačati ako misliš da mu ovo nije dovoljno :osmeh:

Imam knjigu za NH S 1550 ali nigde u njoj nemam mere kaiseva za varijator voznje.Ako neko naleti na mere nek me se seti.

U katalogu piše V -belt 356025.
Piše taj isti broj i na kaiš koji ide odozgo do varijatora i od varijatora dole.Piše još i ova mera: 450mm-17' 3/4 O.D.
Stim da za taj donji piše i opcija: LOW 526mm 20' 3/4 O.D.
Sve sam napisao šta znam.

Nazad
Vrh