New Holland

Uzeo sam pre Katoličkog Božića New Holland S 1550.Biće slika ali je sad zazimljen.
Evo jedna od letos kad je bio kod starog vlasnika.
p8uwj.jpg

161x53r.jpg

Cici nisam nosio.Probaću kako radi pa ako trese nosim je.Cena je oko 50 eura za balansiranje u Vektoru Bečej.

Tako su bili i prethodni okrenuti i sečka je radila jako lepo.Nije uopšte bilo primetno radi li ili ne.Samo se čuo vazduh kako struji.Probaću je pa onda videti.Nije skupo balansiranje pošto sam sam zamenio noževe i kupio ih.

Onda je verovatno rotor bio balansiran tako da su srafovi bili okrenuti na jednu stranu. Meni su radili balansiranje proslog leta u Beogradu i ista je ta cena bila. Jesenas u soji mi se polomio jedan noz i kombajn je hteo da se raspadne koliko se tresao. Prvo nisam znao sta ga muci ali sam nasao gresku. Srecom bio sam blizu sela pa je otac trknuo kuci po noz koji sam zamenio i tresanje je prestalo.

Koliko kostaju novi nozevi i koje su debljine?

Ako se kojim slucajem otkine noz na secki ne mora se juriti za drugim,skine se drugi noz sa kontra strane i nastavlja se sa radom dok se ne dodje kuci.

@dragan kovacev
Sta te interesuje u vezi tx62?Mozda mogu pomoci,ja imam tx65plus.

Poslednja izmena:
Ti podaci bas i nestimaju nesto,motor kod mene ima 261ks,rezervoar od 600lit...
U principu isti kombajni,na 62-ci malo manja sita i slabiji motor,sistem izvrsaja isti koji radi perfektno,ja sam radio sve sem deteline,nema greske cisto,nema loma...bunker velik i brzo se prazni,na njemu je sve lim i gvozdje tako da je i jak i udoban za voznju,remenice i osovine su predemenzionisane,jako straota,mana ima malo vise kaisa ali su i oni veliki pa se retko menjaju...Hedreri su odlicni,sisaju lepo i pri velikim brzinama,secka radi bez problema sve useve..potrosnja kod mene je oko 10lit/kj bez obzira na usev....ako te jos sta zanima pitaj.

Meni se isto sviđa Tx62, koliko sam informisan on ima 5 slamotresa a Tx65 6 slamotresa i dosta je veći

Gresis komso isti im broj slamotersa, od 66-ice krece 6 slamotresa, imas na 15-oj stranici nikoline slike gde se i vidi broj slamotresa :))

- - - - - - - - - -

ako te jos sta zanima pitaj.
Drago mi je sto je mehaniski jak i sto nisi imao sa majstorima za posla, kako stoji sa lepetrikom :) jel si imao nekih problema?
Dal si zamenio 5redni adapter 6rednim, il mu je 5redi dovoljno?

Struja mu je odlicno resena,nisam imao problema ako npr pokisne napolju ili se napuni prasinom pa zeza,funkcije na dzojstiku rade lepo,kabina je pregledna,sediste vazdusno,jbg fali jos neka jeja pa da ladi j..a :haha:.
Zamenio sam 5 redi Geringhoff za 6 redi DBF zbog rentabilnosti velik kombajn sa velikim bunkerom a mali adapter a i zbog samog rada adaptera,ovo je ideala...E sad na 62-ci je manji bunker i motor tako da mislim da je 5 redi sasvim ok.

Ne,ovde su kola jos uvek na prvom mestu...
Velik je bunker,ima 8200lit negde oko 7t,bude tri frtalja zmajeve prikolice.

Vala bas,malo preterano za psenicu s obzirom na izgled psenice i sirinu hedera,verovatno je tudje........
kad sam video ovo setih se jedne prilike kada je jedan moj bivsi(pokojni) kombajner terao Z142 i stalno ga ganjao,pita ga jedan gazda njive koji je bio prisutan i gledao kako ovaj vitla kombajn pri kipovanju popeo se u kabinu i kaze"Pero jel ti to vrsis drugom",a Pera odgovori,pa drugom, nevrsim sebi.......e tako izgleda i ovo....

Nazad
Vrh